Barbecueën zonder houtskool

Dit bericht is geschreven door Marielle Lensink op 28-jul-17

Solsource

Het is weer zomer en dat betekent voor menigeen dat er weer regelmatig gebarbecued wordt. Met alle bosbranden deze zomer in het zuiden van Europa wordt geadviseerd om niet te barbecueën. Maar er is een oplossing!

Bij Eqib | TECH volgen wij technische ontwikkelingen en progressie op de voet.
Wij delen deze bevindingen wekelijks in ons online netwerk.
Deze week:  De SolSource Sport

Koken op zonne-energie
Enkele jaren geleden begon de Amerikaanse dr. Catlin Powers met de ont­wikkeling van een duurzame kook­methode voor nomaden in de Himalaya die nauwelijks toegang hebben tot energievoorzieningen. Powers ontwikkelde een ­manier om zonlicht te concentreren en zo een pan met eten te verwarmen.

One Earth Designs
Vervolgens richtte ze het bedrijf One Earth ­Designs op en 54 prototypes later was de SolSource Sport geboren. De SolSource Sport is veel lichter en compacter dan eerdere uitvoeringen en is makkelijk mee te nemen. Dit maakt ­koken en barbecueën mogelijk op plekken waar open vuur verboden is.

SolsourceKookpunt bereikt
De vorm van de schaal concentreert de zonnestralen in één punt, waardoor het equivalent van 1000 W aan kook­vermogen wordt opgewekt. Op dit punt, in het midden van de schaal, is een kookplaatje bevestigd. Binnen enkele ­seconden bereikt het kookplaatje al de maximumtemperatuur van 200 °C. Het plaatje is geschikt om met verschillende soorten pannen onder meer te stomen, grillen, bakken of koken. De SolSource Sport weegt ongeveer 4,5 kg en past gedemonteerd in ­onderdelen in een weekendtas.

Zie jij jezelf al koken, stomen, grillen of bakken met de SolSource Sport op de camping deze zomer?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *