Candidate of the Month: Boris Konings

Dit bericht is geschreven door Maaike Sanders op 03-okt-17

Ieder mens heeft de ‘Human Factor’: iets wat jou menselijk en uniek maakt. Om dit uit te lichten zetten wij nu iedere maand een kandidaat in de spotlight. Gewoon, omdat hij of zij het verdient om even in het middelpunt van de belangstelling te staan. Deze maand mag Boris Konings zich Candidate of the Month noemen. Hij viel ons op door zijn unieke visie.

Passie voor duurzaamheid
Boris Konings (31) heeft een passie voor duurzaamheid. In het begin van zijn carrière was hij werkzaam bij Enerdeco; daar was hij onder andere bezig met het inspecteren van woningen en het verzorgen van energie-certificaten. Ook bepaalde hij de duurzaamheid van gebouwen tijdens de ontwerpfase en, waar nodig, verbeterde hij het ontwerp in samenwerking met de klant. Daarvoor studeerde hij Milieugerichte Materiaaltechnologie. “Tijdens deze studie heb ik geleerd om vanuit de basis naar bedrijfsprocessen te kijken om deze efficiënter en effectiever te maken.”

“Duurzaamheid is een heel erg groot begrip”, vertelt Boris. “Met zo weinig mogelijk middelen een zo goed mogelijk product maken, daar draait het om. Alles kan duurzaam zijn; het heeft niet alleen te maken met bewust met grondstoffen omgaan. Je kunt mensen ook zo duurzaam mogelijk inzetten: als zij gezond en gelukkig zijn, zijn ze productiever en zo draagt dat bij aan een duurzaam bedrijf. Wil je je organisatie duurzamer maken, dan heb je iemand nodig die met een helikopterview kan kijken. Je moet iemand metingen laten maken, bijvoorbeeld door simpelweg op te schrijven wat er gebeurd in de organisatie qua bedrijfsprocessen.”

Een eigen duurzaam huis bouwen
“Wat een bedrijf zoals Interface doet, vind ik heel erg tof: zij maken tapijttegels en ze hebben een plan gemaakt, genaamd Mission Zero, om zo min mogelijk schadelijke stoffen uit te stoten. Hiervoor hebben ze het bedrijf, de producten en de manier van zakendoen veranderd. Zo hergebruiken ze hun grondstoffen bijvoorbeeld.” De ambitie van Boris is het bouwen van een eigen duurzaam huis, zonder lijm, kit en purschuim.

Waarom Boris zo geïnteresseerd is in duurzaamheid? “Ik ben me ervan bewust dat olie, gas en andere grondstoffen op een gegeven moment opraken. Daarnaast wil ik een volwaardig leven schenken aan mijn kinderen en eigenlijk de hele generatie die na ons komt. Ik geloof er ook in dat we de wereld kunnen veranderen door klein te beginnen. Vandaar ook mijn ambitie voor het bouwen van mijn eigen duurzame huis.”

Wat Boris uniek maakt
Boris heeft een unieke passie en visie en daardoor is hij ook een creatieve denker. “Ik ben een lange termijn strateeg en ik kijk buiten de kaders. Ik ben ook iemand die heel erg van afwisseling houd. Ik wil naast routinematig werk daarom ook graag méér kunnen doen. Ik wil kunnen meedenken met het bedrijf als het gaat om duurzaamheid. Daarnaast wil ik graag leidinggeven, want de afgelopen jaren heb ik tijdens mijn functie als ordercoördinator ook teams aangestuurd. Een functie als teamleider of productieleider past daarom ook zeker bij mij.”

Boris is op dit moment op zoek naar een nieuwe baan. Hij wil graag bij een bedrijf terecht komen waar hij verder mag kijken dan alleen zijn eigen kaders. Ben jij op zoek naar iemand zoals Boris? Neem dan contact met hem op via zijn LinkedIn profiel.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *