Complimentjes geven kun je leren

Dit bericht is geschreven door Wendy Grouve op 16-sep-16

Blog Complimenten geven - Wendy Grouve Eqib
Vergroot jouw geluk én dat van anderen direct met deze eenvoudige tip!

Wanneer heb jij voor het laatst een complimentje gegeven? In Twente zijn we niet zo scheutig met het geven van complimenten. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg luidt vaak het credo. Toch jammer als je je realiseert dat iedereen gebaat is bij een compliment.

Gebrek aan waardering
Uit onderzoek blijkt dat medewerkers die regelmatig positieve feedback ontvangen gemotiveerder zijn om hun werk steeds beter te doen. Gebrek aan waardering is een van de grootste oorzaken van ziekte, verminderde betrokkenheid en zelfs voortijdig vertrek van medewerkers.

Vergroot jouw geluk
Naast het feit dat werknemers beter functioneren bij regelmatige beloningen, is het positieve effect van het compliment minstens zo groot bij degene die het compliment geeft. Je doet jezelf dus ook een plezier als je vaker complimenteert! Door het geven van een compliment, voel jij je direct een stuk gelukkiger en energieker.

Alles wat je aandacht geeft, groeit
Als je veel aandacht geeft aan de dingen die goed gaan en aan de successen die jij of je medewerkers willen halen, dan zal je merken dat je in een positieve spiraal terecht komt. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Focus op alles wat goed gaat en spreek je waardering hiervoor uit. Medewerkers die zich geprezen voelen durven gemakkelijker hun mening te geven, over hun gevoelens te praten en meer van zichzelf te laten zien.

Erkenning en positieve waardering zorgen niet alleen voor meer werkplezier, maar ook voor meer collegialiteit, minder verzuim, en zelfs een betere gezondheid. Zo eenvoudig kan het zijn.

Goed dat je mee doet!
Graag wil ik je uitdagen om de komende week elke dag minimaal 3 welgemeende complimenten te geven en te ervaren wat dit met de ontvangers én met jou doet!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *