Een nieuwe postbode

Dit bericht is geschreven door Ike Hoppenbrouwer op 29-jun-17

De postbodedrone van Amazon

Drones zijn in opkomst. Amazon werkt aan een toren waarin drones pakketten zullen ophalen en vervolgens wegbrengen.

Bij Eqib | TECH volgen wij technische ontwikkelingen en progressie op de voet. Wij delen deze bevindingen wekelijks in ons online netwerk. Vorige week hadden we het nog over passagiersvervoer, deze week gaat het om postbezorging.

De eerste schetsen
Amazon heeft een aantal tekeningen uitgebracht waar

Tekening Amazon - postbode dronebij te zien is wat het bedrijf in gedachten heeft, er is zelfs al een patentaanvraag gedaan. Op de tekeningen is te zien dat het bedrijf onderin de toevoer van pakketten wil plaatsen en in het gebouw zelf met behulp van meerdere in- en uitgangen de drones wil voorzien van de pakketten.

Efficiëntie slag door drones
Doordat Amazon dagelijks tienduizenden pakketten moet afleveren en het steeds lastiger wordt om in een stad met bestelbusjes snel en efficiënt overal te komen, onderzoekt Amazon al een tijdje wat de mogelijkheden zijn van drones bij het bezorgen van pakketten. Drones hebben zeker een voordeel, echter de lange afstand van de distributiecentrum naar afleveradres is vaak te lang. Een goede oplossing is een soort tussenstation in vorm van een toren. Deze soort van bijennest met Drones gaat dan staan midden in de stad waardoor de afstand aanzienlijk kleiner wordt.

Drukte in de lucht
De drones laden zich in de toren vol om vervolgens hoogstwaarschijnlijk zelfstandig te gaan vliegen naar de klant. Daarvoor zal een managementsysteem voor nodig zijn, anders is de kans op een ongeluk tijdens de vlucht te groot. Hoe dit eruit gaat zien is voor Amazon vooralsnog onbekend.

Bron: De Ingenieur


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *