Een duurzame oplossing voor het fileprobleem: de elektrische watertaxi

Dit bericht is geschreven door Marielle Lensink op 01-mrt-17

watertaxi

Bij Eqib | TECH volgen wij technische ontwikkelingen en progressie op de voet. Wij delen deze bevindingen wekelijks in ons online netwerk. Deze week: de vliegende auto. 

Laagvliegende vogel
Parijs wordt geteisterd door ellenlange files, luchtvervuiling en geluidsoverlast. Deze zomer wil de start-up SeaBubbles, met steun van de Parijse burgemeester, een nieuw wapen in de strijd gooien: een elektrische watertaxi die als een laagvliegende vogel over de Seine scheert.

Onder de eivormige cabine, die plaats biedt aan vier personen en een chauffeur, hangen twee draagvleugels waarop bij voldoende snelheid een liftkracht werkt. Het bootje rijst hierdoor op uit het water en ondervindt zo een stuk minder weerstand dan een motorboot van vergelijkbaar formaat.

Geen golfslag
Dat maakt een hoge snelheid mogelijk. Ze mikken op een laag energieverbruik waardoor de maximale snelheid 50 km per uur zal worden. Bijkomend voordeel van het ‘vliegen’ is dat er geen golfslag is. Dat voorkomt erosie van de oevers.
De elektrische watertaxi moet worden opgeladen door ­onderwatergeneratoren. Die hangen onder speciale aanlegplaatsen en worden in beweging gebracht door de rivierstroming.

Uitbreiding
De animo voor het concept is groot, volgens het bedrijf zelf. Ze willen SeaBubbles eind 2017 introduceren in steden als Londen, Miami en New York.

Hebben we in Nederland over een tijdje ook elektrische watertaxi’s in bijvoorbeeld Amsterdam en Utrecht?

Ziet u zichzelf al met deze elektrische watertaxi van A naar B komen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *