Hyperloop One behaalt nieuwe mijlpaal bij test

Dit bericht is geschreven door Joost Olde Weghuis op 09-aug-17

Bij Eqib | TECH volgen wij technische ontwikkelingen en progressie op de voet. Zo hebben wij jullie vorige jaar al kennis laten maken met de hyperloop in de blog ‘Gaan we in de toekomst op vakantie met de Hyperloop?’. Er is een nieuwe mijlpaal bereikt in de testfase van deze nieuwe vorm van transport.

Er is een grote kans dat wij in de toekomst reizen met de ‘Hyperloop’. De Hyperloop zweeft boven een magnetische rails in een bijna compleet vacuüm buis. De bedoeling is dat het transportmiddel met snelheden van 1120 km/uur zal gaan reizen en dat maakt het bijvoorbeeld mogelijk om van Leeuwarden naar Parijs te reizen in één half uurtje.

Mijlpaal
De eerste testen van het transportmiddel zijn inmiddels uitgevoerd in de woestijn van Nevada. Bij de eerste test haalde het prototype een snelheid van 112 km per uur. Tijdens de tweede testfase die afgelopen weekend in de woestijn van Nevada plaatsvond, heeft de Hyperloop opnieuw een mijlpaal behaald: het prototype wist 310 km per uur te bereiken!

Bij de Hyperloop wordt er een luchtdrukbuis voor transport gebruikt. In theorie kan het transportmiddel meer dan 1.000 km per uur behalen. Het concept is een idee van Tesla-oprichter Elon Musk.

Bekijk hier de film van het behalen van deze mijlpaal:

Toekomst
Maar nu is natuurlijk de vraag: binnen hoeveel jaar rijden wij zelf in zo’n Hyperloop van stad naar stad? Helaas is hij nog lang niet klaar om in gebruik te nemen voor personenvervoer. Ook moet het bedrijf nog investeerders binnen zien te halen, want die zijn nodig om de totale kosten van ongeveer 84 tot 121 miljoen euro (!)  te dekken.

Maar goed, dat zijn zorgen voor later… de droom blijft staan! Gaan we in de toekomst op vakantie met de Hyperloop?

Bronnen: Hyperloop One, Popular Mechanics, GizmodoKijk


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *