Meet de OTSAW O-R3

Dit bericht is geschreven door Joost Olde Weghuis op 11-jul-17

Meet the Otsaw O-R3

De politie van Dubai maakt al gebruik van een Bugatti, een Aston Martin en een McLaren. Maar krijgt binnenkort ook hulp van de OTSAW O-R3, een autonome patrouillerobot met ingebouwde drone.

Bij Eqib | TECH volgen wij technische ontwikkelingen en progressie op de voet. Wij delen deze bevindingen wekelijks in ons online netwerk. Deze week: de OTSAW O-R3.

Even voorstellen
De Dubaise politie krijgt vanaf begin 2018 hulp van dit zelfrijdende voertuig. Het voertuig, dat te klein is om zelf in plaats te nemen, zit vol met camera’s en scanners.  Het voertuig kan op deze manier alles detecteren, gezichten en voorwerpen herkennen, zelfs in afgesloten gebieden. De OTSAW kan bijvoorbeeld zien of iets ergens niet thuis hoort of indringers en voortvluchtige criminelen herkennen. En kan in deze gevallen een drone insturen om de verdachte te volgen of een signaal afgeven aan de politie die via camera’s mee kan kijken.

 

 

 

Geen snelheidsduivel
De O-R3 blijft qua snelheid (vijftien kilometer per uur) wel ver achter bij de rest van de politie eenheid, maar het levert wel een set extra ogen. De politie in Dubai zal begin volgend jaar starten met één exemplaar en zal het aantal uitbreiden zodra de feedback van de agenten binnen is.

Ambitieuze doelen
De politiemacht in Dubai zet vol in op innovatie, want naast de OTSAW O-R3 staan er nog meer robots op het lijstje. Als het aan brigadier Khalid Nasser Alrazooqi ligt, rijden er in de toekomst tevens robocops rond in autonome voertuigen. Daarvoor zouden ze samenwerken met Tesla en een paar onbekende partijen. Het is allemaal onderdeel van het ambitieuze doel om in 2030 , 25% van het korps uit robots te laten bestaan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *