Snurken is verleden tijd met het 360 Smart Bed

Dit bericht is geschreven door Ike Hoppenbrouwer op 13-apr-17

Bij Eqib | TECH volgen wij technische ontwikkelingen en progressie op de voet. Wij delen deze bevindingen wekelijks in ons online netwerk. Deze week: het 360 Smart Bed. 

Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je je vrolijker, energiek en alert voelt. Bovendien kun je je beter concentreren en kun je gegevens beter herinneren. Heb je chronisch slaaptekort, dan heb je een verhoogde kans op een aantal gezondheidsproblemen. Wanneer je samen met je partner slaapt, geeft dit helaas nooit garantie voor een goede nachtrust. In tegendeel: Nederland kent 6 miljoen snurkers dus het zou weleens kunnen zijn dat jij door het snurken van je partner wat slaap mist. Maar daar is nu een oplossing voor: Sleep Number, een Amerikaans bedrijf, introduceert het 360 Smart Bed dat zich aanpast aan het slaapgedrag van mensen.

Het 360 Smart bed zou je partner moeten helpen om sneller in slaap te komen en ook comfortabeler door de nacht te komen. Daarnaast heeft het slimme bed ook een trucje in huis om snurkers om ervoor te zorgen dat het snurken voorkomen wordt.

Slaapcomfort
Het Smart Bed leert eerst de routine van zijn gebruikers kennen om zijn werk goed te kunnen doen. Slapen gaat beter als je koel bent van binnen en warm bent van buiten. Om hierop in te spelen kan het systeem ervoor zorgen dat het voeteneinde van het bed op het juiste moment wordt voorverwarmd. Hierdoor kun je namelijk sneller in slaap vallen. Ook meet het systeem gedurende de nacht de hartslag, de ademhaling en de bewegingen van de gebruikers van het bed. Dit wordt gedaan met de zogenoemde Sleep IQ-technologie met een aantal biometrische sensoren. Om het slaapcomfort te vergroten worden de contouren en drukpunten van de gebruikers afgestemd op de houdingen van de twee gebruikers van het bed. Dit wordt gedaan door de twee luchtkamers waarmee het 360 Smart bed van voorzien is.

Gedurende de nacht meet het bed ook het slaapgedrag en de slaapfases van de gebruikers. De wekker zorgt ervoor dat het alarm afgaat wanneer de gebruikers in de lichte slaapfase zit. Zit diegene in de diepe slaapfase of de REM-slaap, dan word die erg suf, vermoeid en gedesoriënteerd wakker. Om dat te voorkomen wordt je met het Smart Bed altijd wakker in je lichte slaap.

Snurken
Het Smart Bed kan ook snurken detecteren met zijn biometrische sensoren. Wanneer je partner al snurkend op zijn rug ligt, tilt het bedframe de matras aan het hoofdeinde iets omhoog. Hierdoor wordt het hoofd van de snurker onder een hoek van 7° gezet, wat een gemiddelde snurker tot bedaren moet brengen.

Na een lange nachtrust kun je in de ochtend een weergave van de slaapkwaliteit bekijken op de bijbehorende mobiele app. Met dit systeem kun je bijvoorbeeld ook bijhouden wat bijvoorbeeld de effecten van een dieet of meer beweging zijn op je slaapgedrag.

Bron: De Ingenieur


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *