Helpt knuffelrobot Somnox je in slaap na een zware dag?

Dit bericht is geschreven door Marielle Lensink op 03-okt-16

Meet Somnex, de knuffelrobot

Bij Eqib | TECH volgen wij technische ontwikkelingen en progressie op de voet. Wij delen deze bevindingen wekelijks in ons online netwerk.

De oplossing voor slaapproblemen
Je kent dat wel, je wilt een goede nachtrust pakken, maar vervolgens lukt het je niet om in slaap te komen. Heel frustrerend en vervelend als je weet dat je de volgende dag weer vroeg op moet. Je bent niet alleen, ongeveer een derde van alle Nederlanders hebben slaapproblemen.

Vier studenten van TU Delft hebben een oplossing:

De Knuffelrobot Somnox
Somnox is de eerste non-medicinale oplossing die een laagdrempelige oplossing biedt tegen slaapproblemen. Deze zachte knuffelrobot is ontwikkeld door vier studenten van de TU Delft. Deze studenten hebben er zelfs de James Dyson Award 2016 voor jonge ontwerpers mee gewonnen.  Somnox is een soft-robotic die de gebruiker als een knuffel mee naar bed kan nemen en omarmen. Het zachte omhulsel van de foetus-vormige robot is afkomstig van een Auping-matras.

Kunstmatige intelligentie
De knuffelrobot meet de ademhaling van de gebruiker en bootst op basis daarvan de menselijke ademhaling na. Vervolgens wordt deze afgestemd op een rustig ritme. Uit onderzoek blijkt dat mensen onbewust een ademhaling overnemen wanneer ze deze voelen. Een goede ademhaling heeft een significante invloed op de tijd die het kost om in slaap te vallen. Dankzij kunstmatige intelligentie reguleert Somnox zo de ademhaling van de gebruiker om sneller in slaap te vallen.

Koppeling met smartphone
Somnox is gekoppeld aan een applicatie op de smartphone die inzicht geeft in hoe goed je geslapen hebt. Ook geeft de applicatie verdere tips  voor een goede nachtrust. De robot kan tevens slaapmuziek of een verhaaltje afspelen. Daarnaast beschikt de Somnox over een lichtwekker en nachtlamp.

Slaap jij binnenkort ook met de Somnox?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *