Met deze 5 tips, verleng je jouw vakantiegevoel!

Dit bericht is geschreven door Wendy Grouve op 23-jul-16

Blog Vakantiegevoel vasthouden - Eqib - Wendy Grouve

De vakantieperiode is aangebroken. Het wordt stiller op kantoor en de zomer heeft zich ook in ons land eindelijk aangediend. Wat is het toch fijn om op vakantie te zijn. Helaas komt er aan elke vakantie ook weer een eind.

Hoe kunnen we dit fijne vakantiegevoel wat langer vasthouden?
Lees hier de 5 tips.

Na drie heerlijke weken (of een aantal heerlijke dagen) vakantie op een zonnige plek, keren we volledig uitgerust weer terug naar huis. Een vakantie staat vaak in het teken van ontspannen, veel nieuwe en bijzondere plekken bewonderen, heerlijk eten en drinken én exclusieve aandacht voor elkaar. Niet zo gek dus dat een vakantie ons gelukkiger, meer ontspannen, energieker en meer tevreden maakt. Helaas heeft onderzoek aangetoond dat dit vakantiegevoel als sneeuw voor de zon verdwijnt zodra we weer aan het werk gaan.

Wat zou het fijn zijn als je dat geweldige vakantiegevoel wat langer kunt vasthouden. Lees hieronder vijf tips om nog langer in de vakantiesferen te blijven hangen.

5 tips voor een langer vakantiegevoel:

 • Ga lekker naar buiten
  Tijdens onze vakantie leven we een groot deel van onze tijd buiten. Dit doen we te weinig als we weer thuis zijn. Probeer zoveel mogelijk naar buiten te gaan. Maak een lekkere ochtend-, middag- of avondwandeling. Ga een stukje fietsen. Of wat dacht je van buiten eten.
 • Laat je mooiste vakantiefoto’s afdrukken
  En zet ze in fotolijstjes in je woonkamer, gang of hang ze op in het toilet. Zo kun je elke keer weer nagenieten van die fijne vakantiemomenten.
 • Op vakantie onderneem je veel leuke uitjes en maak je steeds nieuwe dingen mee. Het aanmaken van nieuwe herinneringen maakt ons veel gelukkiger. Plan daarom ook als je weer thuis bent vaker leuke uitjes. Ga een dagje ergens naartoe waar je nog niet eerder bent geweest.
 • Bedenk alvast hoe je je volgende vakantie gaat invullen
  Deze voorpret brengt je gelijk weer in de vakantiestemming. Ook al is de vakantie nog een eind weg.
 • Bedenk welke zaken je op vakantie nou echt dat unieke vakantiegevoel bezorgen
 • En zoek naar mogelijkheden om dit ook in je dagelijkse leven te laten terugkomen. Wil je vaker onbereikbaar zijn, meer tijd nemen om boeken te lezen, vaker leuke uitjes plannen?

Of het mogelijk is om het volledige vakantiegevoel langer vast te houden?
Ik denk het niet.
Maar af en toe weer die rust ervaren en genieten van het moment; dat moet wel lukken, toch?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *