‘Wellicht de nabije toekomst…: met een tatoeage je musicplayer bedienen?’

Dit bericht is geschreven door Joost Olde Weghuis op 30-aug-16

Eqib Techniek Blog | Nieuwsitem

Bij Eqib | TECH volgen wij technische ontwikkelingen en progressie op de voet. Wij delen deze bevindingen wekelijks in ons online netwerk.

‘Wellicht de nabije toekomst…: met een tatoeage je musicplayer bedienen?’

Wie kent het niet: je wilt de televisie op een ander kanaal zetten en ineens kom je erachter dat de afstandsbediening spoorloos is. Weg, foetsie. Je hartslag schiet omhoog, omdat je binnen kookt van frustratie. ‘Zat je net lekker relaxt op de bank, klaar voor een ontspannen filmavondje na een hectische week, moet je weer opstaan en op zoek naar de spelbreker’. Als we de woorden van een Amerikaanse universiteit mogen geloven, is dit in de nabije toekomst verleden tijd. Hartstikke mooi zo’n belofte waardoor we onszelf een groot ‘First World Problem’ mee kunnen besparen, maar hoe doen die Amerikanen dat nu precies?

De universiteit werkt samen met Microsoft en MIT aan een initiatief waarin een tatoeage functioneert als een afstandsbediening., bijvoorbeeld voor een televisie. Bij deze technologie dient de huid als een trackpad of knop (zie TechWorm). Ook kan de zogeheten DuoSkin dienen als een opslagbron van data, die door telefoons en andere mobiele apparaten gelezen kan worden. Een leuke bijkomstigheid: de DuoSkin kan van kleur veranderen op basis van je lichaamstemperatuur. Als gebruiker, een extra dimensie voor je tatoeage! Ieder mens is uniek, zo ook je ‘eigen’  DuoSkin.

Wij zien in deze technologische ontwikkeling een legio aan mogelijkheden de grond uit schieten, waardoor je met je eigen ontworpen tatoeage je dagelijkse leven een stuk eenvoudiger maakt. Klinkt niet verkeerd toch?

Wat zou deze technologische ontwikkeling voor de toekomst betekenen? Gaat deze technologie de verstoppertje-spelende-afstandsbedieningen vervangen? Hebben we over 10 jaar een numeriek toetsenbord op onze onderarm getatoeëerd staan, om te bellen?

Een ding is zeker; anno 2026 verpest geen afstandsbediening meer een vrijdagavond!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *