Build a tower, build a team!


Image

Build a tower, build a team!25 september 2018

Een team bouwen door middel van een workshop, dat is wat Michelle Gelink, Ike Hoppenbrouwer en ik tijdens de introductieweek van de studenten van studievereniging Humanity van het Saxion te Enschede hebben gedaan. Deze workshop stond in het teken van samenwerking en daarnaast een stukje teambuilding om elkaar beter te leren kennen!

Eqib & Anniko Duin

Laat ik mijzelf allereerst even introduceren en vertellen waarom ik deze blog voor jullie schrijf.
Mijn naam is Anniko Duin en ik ben werkzaam bij Eqib als IT Recruiter. Eqib | The Human Factor helpt bij het erkennen, versterken en ontwikkelen van het aanwezige potentieel in mens en organisatie. Wij zijn de full service HR Business Partner en informeren, adviseren en begeleiden organisaties op het totale HR-spectrum van instroom, doorstroom tot uitstroom. Wij zijn continu bezig de ambities van een organisatie te matchen met de inzet van personeel, want bedrijven én medewerkers zijn voortdurend in beweging.

The Marsmallow Challenge

Het bouwen van een zo hoog mogelijke toren van spaghetti, dat was de opdracht tijdens The Marshmallow Challenge. De groep studenten werd opgesplitst over elk een groep van 5 personen. Voor hun lagen 30 spaghetti sticks, een stuk tape, een bolletje touw en een marshmallow. Met als enige opdracht: bouw een zo hoog mogelijke toren van spaghetti met als piek de marshmallow.  Dat is een uitdaging, dat kan ik je wel vertellen!

Wat wij wilden bereiken met deze workshop? Simpel, samenwerking! Hierin is communicatie de sleutel tot succes. Mensen denken vaak dat woorden de meeste impact hebben op goede communicatie. In de praktijk blijkt dat non-verbaal gedrag ook erg belangrijk is in de communicatie. Wie heeft er wel niet eens iets gelezen wat achteraf helemaal niet zo bedoeld was? Ik bedoel maar! ‘Ik vind dat jullie super aandachtig naar mij luisteren’. Dit kun je op twee manieren opvatten; sarcastisch of juist enthousiast en vrolijk. Teambuildingsactiviteiten activiteiten, waarbij samenwerking en het bouwen aan een team centraal staat. Waardoor je als team méér inzicht en begrip in en naar elkaar probeert te krijgen.

Geschreven door:


Anniko Duin
IT Recruiter

074 349 40 74
e: a.duin@eqib.nl

Meer inzicht en begrip in het team

Niets is zo prettig op werk of op school als een goede samenwerking, waardoor jij effectiever inzetbaar bent, betere afstemming krijgt met je team, sneller kunt schakelen en dat stukje vertrouwen creëert samen met team! De achterliggende gedachte voor studenten is dat zij zich op deze manier kunnen voorbereiden op de toekomst en hun eerstvolgende baan.

Het verbinden van mens en organisatie en daarbij de juiste communicatie gebruiken en het signaleren hiervan, dat is waar Eqib voor staat en daarom doen wij dit graag met studieverenigingen!

Ben jij ook op zoek naar een leuke eerste uitdaging na je studie, schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

Klik hier voor meer informatie over onze studentpartners
 
 
 

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op