Business Analist – Hardenberg

Organisatie

“Gedreven” & “Ondernemend” & “Verfrissende inspirator”

Passen deze woorden bij jou? En heb jij daarnaast ervaring op het snijvlak van Business & IT en dat ook nog eens binnen de verzekeringsbranche? Dan is dit jouw nieuwe uitdaging!

Als Business Analist zet jij jouw ervaring in binnen een ambitieus familiebedrijf: Vrieling Adviesgroep. In deze functie ben jij 70% van de tijd op locatie in Hardenberg & 30% op de locatie in Dedemsvaart. Het team is niet op zoek naar één, maar naar twee nieuwe collega’s ter uitbreiding!

Maak kennis met Vrieling
Van een éénmansbedrijf naar een organisatie met ruim 250 medewerkers, 13 bedrijfsonderdelen en 4 kantoren. Vrieling Adviesgroep adviseert vanuit Hardenberg, Dedemsvaart en Zwolle over verzekeringen, hypotheken, pensioenen, bankzaken en verzuim. Daarnaast heeft Vrieling een eigen makelaardij afdeling.

De domeinen binnen Vrieling
Er zijn vier verschillende domeinen binnen Vrieling; Particulier, Assuradeuren, Zakelijk en Bedrijfsondersteuning. Iedere Business Analist is verantwoordelijk voor een domein. Voor de laatste twee domeinen zijn ze op zoek naar twee collega’s.

Domein “Zakelijk”
Dit domein omvat: verzekering, verzuim en pensioen dienstverlening en typeert zich door vluchtige en commerciële dynamiek, vakinhoudelijke kennis en het ‘zakelijke’ contact met leveranciers en dienstverleners. Bij dit domein is het van belang dat jij vakinhoudelijke domeinkennis meebrengt van de verzekerings-, verzuim- of pensioenbranche! Belangrijk is ook dat jij weet waar deze markt naartoe beweegt en hoe Vrieling op deze ontwikkelingen kan inspelen. Als Business Analist voor het zakelijke domein sta jij stevig in je schoenen en kan je tegengewicht bieden als dat nodig is.

Domein “Bedrijfsondersteuning”
Bedrijfsondersteuning wordt gevormd door de ondersteunende afdelingen. Dit domein richt zich op de interne bedrijfsprocessen en kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan HR-pakketten, CRM en de telefooncentrale. Je staat binnen dit domein continu in contact met collega’s van verschillende teams en leveranciers. “We willen enthousiaste klanten en om dat te realiseren zijn enthousiaste medewerkers een voorwaarde. Dit is jouw taak!”, aldus Vrieling. Deel jij deze visie en krijg jij energie van het faciliteren van jouw collega’s met de juiste oplossingen? Dan past het domein Bedrijfsondersteuning goed bij jou!

Het team
Jij gaat deel uitmaken van de afdeling ICT, bestaande uit 21 collega’s. Je teamleider is Philip en je spart veel met Chris-Jan & Johan, jouw twee Business Analist collega’s. Daarnaast werk je nauw samen met Edgar, Scrum Master van twee Agile teams binnen de afdeling ICT. Op de afdeling ICT staat plezier in je werk centraal, heerst er een ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ mentaliteit en is er een hoge mate qua vrijheid in werkzaamheden!

Wil jij een beetje sfeer proeven van de afdeling? Bekijk dan de video in deze vacature.

Wat krijg jij ervoor terug?

 • Bij Vrieling willen ze een goede werkgever zijn; “Onze medewerkers bepalen immers in hoge mate de toegevoegde waarde voor onze relaties én daarmee dus ook het succes en de kracht van ons bedrijf’.
 • Vrieling stimuleert persoonlijke ontwikkeling, zo zijn er opleidingsbudgetten en is er in overleg veel mogelijk
 • Een passend salaris (maximaal € 4.300,-) op basis van een 40-urige werkweek en op basis van je kennis en ervaring
 • Een premievrije pensioensregeling, 28 vrije dagen, 8% vakantiegeld, reiskostenvergoeding, jouw benodigde devices & korting op vanuit Vrieling geregelde verzekeringen
 • Naast hard werken is er ook ruimte voor gezelligheid in de vorm van leuke uitjes met het team of met de organisatie: van een jaarlijkse BBQ tot sportieve activiteiten, zoals samen hardlopen tijdens een cityrun of een rondje wielrennen tijdens de Dedemsvaria.

Functie

Jij komt te werken op de IT-afdeling, dat betekent dat je affiniteit met IT moet hebben en een koppeling kan maken naar de juiste IT-oplossingen, maar je hoeft niet zwaar technische onderlegd te zijn! 70% van jouw werkzaamheden zit jij aan de ‘business-kant’ om de daadwerkelijke informatie op te halen. Wat houdt de Business Analist-functie in het algemeen in?

 • Kansen signaleren op efficiency, verbeteringen en acties initiëren om deze samen te brengen met de eisen en wensen van de gebruiksorganisatie
 • Jij snapt door jouw ervaring wat de business zegt, weet op de juiste manier door te vragen en tot de kern te komen
 • Complexe processen zie jij als een uitdaging, functionaliteiten weet jij om te zetten in begrijpelijke user stories voor Scrumtrajecten en jij bewaakt de backlog
 • Technische haalbaarheid van een oplossing weet jij in te schatten, jij snapt waarvoor een activity diagram wordt gebruikt en weet goed de weg te vinden met datamodellering
 • Dagelijks ben jij in overleg met business owners binnen Vrieling en stemt waar nodig af met leveranciers

Functie-eisen

 • Afgeronde Hbo- of Wo-opleiding
 • Werkervaring in en affiniteit met het snijvlak van Business en IT
 • Idealiter kennis en ervaring vanuit de verzekering- pensioen, – of verzuimbranche
 • DevOps, Scrum-methodiek & Agile-Lean zijn voor jou geen onbekende termen
 • In bezit van WFT Basis of bereid om dit diploma te behalen (wordt vergoed door Vrieling)

Waar ben jij sterk in?

 • Jij hebt uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden
 • Jij bent initiatiefrijk en bent niet ‘vies’ van technische details
 • Jij herkent je in het volgende: ‘liever zelf beginnen dan afwachten’ en ‘denk groot, maar begin klein’
 • Jij hebt een ondernemende instelling en vindt het leuk om jouw collega’s te inspireren en te motiveren om samen processen te optimaliseren en te verbeteren

Inlichtingen

 • Aantal uren | 32 – 40
 • Een talentscan kan onderdeel uitmaken van deze procedure


Deel deze vacature
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Blijf op de hoogte wat in en rondom Eqib gebeurd
 *

Wil jij meer weten?

Neem contact met ons op.

Deventer

Keulenstraat 21
7418 ET Deventer

Routebeschrijving
074 349 40 74

Hengelo

Hazenweg 60
7556 BM Hengelo

Routebeschrijving
074 349 40 74

Contact