Candidate of the Month: Francesca WiegmanCandidate of the Month: Francesca Wiegman18 april 2018

Ieder mens heeft een ‘human factor’: iets wat jou menselijk en uniek maakt. Om dit uit te lichten zetten wij iedere maand een kandidaat in de spotlight. Deze maand mag Francesca Wiegman zich Candidate of the Month noemen. Zij viel ons op door haar affiniteit met IT waardoor ze zich nu laat omscholen. En dat is niet gemakkelijk met drie kinderen én een baan. We vroegen haar hoe haar passie voor IT is ontstaan en wat ze zoekt in een toekomstige werkgever.  

Wie is Francesca?

Francesca (38) is geboren en getogen in Groningen, maar woont nu in Hengelo samen met haar man en drie kinderen. In Groningen volgde ze een Marketing & Communicatie opleiding, maar ze heeft daarna nooit werk gehad in dit vakgebied. Ze had een aantal ‘simpele’ baantjes, zoals Technisch Helpdeskmedewerker en Huishoudelijk Hulp. Ondertussen had ze van jongs af aan al interesse in software. Francesca: “Mijn ouders zeiden vroeger al dat ik iets met computers zou moeten doen.” 

Wat Francesca écht leuk vind om te doen?

Vorig jaar heeft ze uiteindelijk de knoop doorgehakt. “Toen vroeg ik mezelf af: wil ik in dit soort baantjes blijven hangen of wil ik iets gaan doen wat ik écht leuk vind?” vertelt Francesca. Dit heeft ertoe geleid dat ze vorig jaar is begonnen met de opleiding ICT. “Toen ik wist dat ik een opleiding wilde volgen, was ik aan het twijfelen tussen twee opleidingen: de opleiding ICT en de opleiding Communicatie en Mulitmedia Design, waar vooral naar de grafische vormgeving van applicaties wordt gekeken en waar je dus meer bezig bent met HTML, CSS, Photoshop etc. Omdat ik van mezelf wist dat ik veel liever bezig ben met werken in de ‘achterkant’ van een webapplicatie, heb ik toch voor de opleiding ICT gekozen.”

Omdat ze nu een opleiding volgt is ze één avond in de week bezig met het volgen van online lessen, gaat ze één avond in de week naar Arnhem en is ze daarnaast ook nog een aantal dagen bezig met zelfstudie. Momenteel zit ze in haar eerste jaar. Naast haar studie heeft ze ook nog een baan als (Leerling) Software Ontwikkelaar. “Momenteel ben ik nog lerende en heb ik vooral basiskennis. Ik heb al wel geholpen met het JIRA inrichten van een helpdesk systeem bij mijn huidige werkgever. Ook heb ik al enige kennis van SQL en Java.”

Geschreven door:


Maaike Sanders
Online Marketeer

074 349 40 74
e: m.sanders@eqib.nl

Wat maakt Francesca uniek als medewerker?

Als je Francesca vraagt wat haar uniek maakt als medewerker, moet ze even nadenken. “Ik denk niet dat ik unieker ben dan een ander. Maar als ik toch iets zou moeten noemen, dan een stukje enthousiasme misschien. En dat ik niet snel bij een toekomstige werkgever wegga, want ik ben echt op zoek naar een bedrijf waar ik voor een langere tijd kan blijven. Ook ben ik in eerste instantie afwachtend en ben ik iemand die het heel goed wilt doen. Daarnaast ben ik ook goede vriendjes met het koffiezetapparaat, haha”

 

Wat zoekt Francesca in een nieuwe werkgever?

“Ik ben op zoek naar een baan waar ik bezig kan zijn met softwaredevelopment. Specifieker kan ik nog niet zijn, want ik weet nog niet of er bijvoorbeeld tijdens mijn studie nog iets voorbij komt wat mij erg goed ligt en wat ik heel erg leuk vind. Omdat ik nu studeer, ben ik op zoek naar een functie voor 20 tot 24 uur in de week. Nadat ik mijn studie heb afgerond, ligt een fulltime baan ook binnen de mogelijkheden. Ik vind de sfeer bij het bedrijf erg belangrijk: alleen de sfeer kan er al voor zorgen dat je zin hebt om naar je werk te gaan of juist niet.” Ook vindt Francesca het van belang dat ze bij de organisatie kan werken én leren. “Ik moet de dingen die ik leer tijdens mijn studie wel gelijk kunnen toepassen in het bedrijfsleven en ik moet kunnen schakelen met iemand als ik ergens vastloop.”

Ben jij op zoek naar iemand zoals Francesca? Neem dan contact met haar op via haar LinkedIn profiel.

 
 

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op