Een nieuwe baan in het corona tijdperk

De eerste weken van Marleen Nollen

Beginnen aan een nieuwe baan, een spannende periode. Helemaal in deze uitzonderlijke tijd. In de hele wereld staat alles in het teken van het bestrijden van het COVID-19 virus en gaat alles ‘anders’ dan normaal. Maar wat nou als je in de tijd van Corona start met een nieuwe baan? In deze blog vertel ik meer over mijn eerste weken bij Eqib. 

Sinds 1 april 2020 ben ik werkzaam als HR Business Partner bij Eqib in Deventer. Een uitdagende rol waarin ik mij vanuit de vestiging in Deventer ga focussen op Staf & Management Recruitment en HR Consultancy. Dat mijn start zo anders zou zijn dan de verwachting was toen ik mijn baan bij mijn vorige werkgever op zei heeft niemand kunnen voorspellen. 

Onboarding op minimaal 1,5 meter afstand

Waar een nieuwe medewerker bij Eqib normaal gesproken een uitgebreid inwerktraject doorloopt en kan meekijken bij verschillende collega’s gaat het in deze tijd net even anders. Inwerken op minimaal 1,5 meter afstand, daar is het de afgelopen periode op neer gekomen. Je wordt gedwongen om creatieve oplossingen te bedenken voor werkzaamheden die voor Corona als normaal werden beschouwd.  

Inmiddels heb ik met een groot aantal collega’s via Microsoft Teams kennisgemaakt. En ook het meekijken met collega’s en met sollicitatiegesprekken via een beeldscherm geeft een hele andere dimensie aan het inwerktraject. Afspraken bij opdrachtgevers zijn in deze periode natuurlijk ook niet zoals ze normaal gesproken gaan. Toch heeft dit zeker zijn charme. Ik merk vooral dat het een minder hectische tijd is dan normaal gesproken. Collega’s hebben net even wat meer tijd voor een kennismaking en doordat je direct een kijkje krijgt in de woonkamer van je nieuwe collega maakt dat het gesprek een stuk persoonlijker, ook al is de afstand wat groter. En ondanks dat sfeer en dynamiek lastig over te brengen zijn via een beeldscherm heb ik de bedrijfscultuur kunnen ervaren via een digitale vrijdagmiddagborrel via Zoom. 

The Human Factor

Wat ik heb opgemerkt is dat de Human Factor echt centraal staat bij Eqib. Oprechte interesse en behulpzaamheid van collega’s, maar ook oprechte interesse in opdrachtgevers en kandidaten. Het is voor iedereen een gekke tijd. In onze missie is zelfs opgenomen dat we er voor opdrachtgevers zijn in goede én in slechte tijden. 

Mijn eerste weken bij Eqib heb ik als ontzettend warm en betrokken ervaren en dat heeft indruk gemaakt! Ik kan niet wachten om opdrachtgevers, kandidaten en alle collega’s in real life te ontmoeten. Voor nu voor iedereen: blijf gezond! 


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verwante artikelen van Een nieuwe baan in het corona tijdperk

Geen verwante artikelen
  Blijf op de hoogte wat er in en rondom Eqib gebeurt.
   *

  Wil jij meer weten?

  Neem contact met ons op.

  Deventer

  Keulenstraat 21
  7418 ET Deventer

  Routebeschrijving
  074 349 40 74

  Hengelo

  Hazenweg 60
  7556 BM Hengelo

  Routebeschrijving
  074 349 40 74

  Contact