Lienesch logo - website

Functioneel Applicatiebeheerder – Haaksbergen

Waar ga jij aan de slag?

Word Functioneel Applicatiebeheerder bij Lienesch in Haaksbergen!
Een functie met veel verantwoordelijkheid, ruimte voor eigen initiatief en waar je actief mee denkt in processen binnen de organisatie.

Dus ben jij een breed georiënteerd persoon met verstand van functioneel- en technisch applicatiebeheer en wil je dit door vertalen naar informatievoorziening? Kom dan het volledige applicatielandschap bewaken bij Lienesch in Haaksbergen.

Wie is Lienesch?
Lienesch is producent van vernieuwende en inspirerende raamdecoratiestoffen. Lienesch is specialist en totaalaanbieder met focus op kwaliteit, persoonlijk contact en heeft passie voor textiel.

Alle activiteiten worden gecoördineerd vanuit het hoofdkantoor in Haaksbergen, waar ze ook een eigen opslag, expeditie en productieafdeling hebben. Ze zijn wereldwijd leverancier voor zowel de woon- als projectmarkt en zijn hierin erg succesvol, onder andere door een van hun sterkste punten: Teamwork! Het gaat om de gezamenlijke inspanningen en passie van de medewerkers. Met elkaar, met oog voor kwaliteit.

Wat krijg jij ervoor terug?
Jij komt terecht in een ondernemende, familiaire en open cultuur waar ongeveer 70 enthousiaste collega’s werkzaam zijn en klaar staan om je te helpen. Een omgeving waarin veel uitdagingen en mogelijkheden liggen op ICT gebied en jij de ruimte krijgt voor jouw ambities, ideeën en persoonlijke ontwikkeling. Lienesch is een groeiend bedrijf met veel dynamiek, vernieuwing en uitdagingen op optimalisatie. Het salaris is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 5.000,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast kun je rekenen op uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden als flexibele werktijden, een goede werk-privé balans en hulpmiddelen als een laptop en telefoon.

Wat ga jij doen?

In de functie van Functioneel Applicatiebeheerder ga je aan de slag met het automatiseren en innoveren van de ICT processen, het applicatielandschap en de informatievoorziening binnen het bedrijf. Je werkt nauw samen met de financieel directeur die de regie heeft en op dit moment de relaties onderhoudt met partners als Nubix en AB Software. Het betreft een brede en verantwoordelijke functie waar je eerste aanspreekpunt bent voor de collega’s én sparringpartner bent voor het management en de directie. Het doel is om het volledige applicatielandschap en de structuren goed neer te zetten en te professionaliseren, zodat Lienesch verder kan groeien: slimmer gebruik maken van software en systemen, door automatiseren. Hier ligt ook het zwaartepunt van de functie: technisch applicatiebeheer in combinatie met het actief ophalen van de businessvragen en de vertaalslag maken naar technologie. Dit voor de lange termijn en met vernieuwing en optimalisatie hoog in het vaandel.

 • Je bent het eerste aanspreekpunt en vertaalt de business behoefte naar slimme oplossingen
 • Je werkt met bedrijfskritische gegevens en slaat de brug tussen het applicatielandschap en de gebruikers
 • Jij doet slimme suggesties rondom de informatievoorziening om de juiste kengetallen in beeld te brengen zodat hierop gestuurd kan worden
 • Jij bent hands-on en creatief ingesteld zodat je snel met oplossingen kan komen om de afdelingen te ondersteunen
 • Vanuit jouw brede ervaring, nieuwsgierigheid en kennis kun jij goed sparren en advies uitbrengen bij verschillende informatiserings- en automatiseringsvraagstukken
 • Inzicht in en adviseren over de koppelingen tussen verschillende systemen en disciplines binnen de organisatie (HR, finance, planning, productie en inkoop)

Functie-eisen

 • Minimaal HBO opgeleid in de richting van Bedrijfskundige Informatica of soortgelijk
 • Minimaal 2 á 3 jaar werkervaring in een soortgelijke rol, werkervaring in een productie omgeving is een pré
 • Relevante ervaring met (technisch) applicatiebeheer en het vertalen van business behoeften
 • Jij kunt business vraagstukken inventariseren, analyseren en hierin actie ondernemen of adviseren
 • Jij begrijpt de techniek en hebt oog voor de processen
 • Kennis van Exact, SQL, office 365, cloud en/of interfaces gaat je zeker helpen in deze rol

Waar ben jij sterk in?

 • Jij bent pro-actief, positief ingesteld en communicatief zeer vaardig
 • Jij kunt mensen mee krijgen en motiveren bij veranderingen en hebt overtuigingskracht
 • Jij bent communicatief sterk, inlevend, nieuwsgierig en integer

Extra informatie

 • Aantal uren | 40
 • Een talentscan maakt onderdeel uit van de procedure