Twee jaar geleden ben ik gestopt met schaatsen als topsporter. Mijn topsportcarrière was een mooie periode en na die periode ben ik volledig aan de slag gegaan in het bedrijfsleven. Op het eerste gezicht twee compleet verschillende werelden, maar schijn bedriegt! 

Sinds ik het bedrijfsleven ben binnengestapt, herken ik veel kernwaarden uit de topsport. Zo worden er vergelijkbare keuzes gemaakt, kansen worden benut en hindernissen worden overwonnen. Bij beide facetten gaat het erom dat je discipline hebt, een gezonde dosis doorzettingsvermogen, maar ook talent blijft ontwikkelen.

Tijdens mijn topsportperiode heb ik de opleiding Facility Management gevolgd en daarna ben ik begonnen als Hoofd Housekeeping. Nadat ik dit 2 jaar had gedaan, ben ik in aanraking gekomen met het recruitment vak, wat ik tot op de dag van vandaag nog met veel plezier en passie doe.

In de afgelopen jaren heb ik gezien dat succesvolle werknemers in het bedrijfsleven dezelfde mindset hebben als topsporters. Zij beschikken over de ideale gedrevenheid, de discipline en het doorzettingsvermogen om tot een optimaal resultaat te komen. In het recruitment vak gaat het immers om het vinden van de ideale match en het halen van jouw persoonlijke doelen en in de topsport om de gouden medaille. Die stip op die horizon is van groot belang om succesvol te kunnen zijn. De directeuren en topmanagers in het bedrijfsleven zijn vergelijkbaar met de Sven Kramer en Ireen Wüst van het schaatsen. Zij halen alles eruit om het optimale resultaat te behalen, Die GOUDEN Medaille! Niks meer, niks minder!

Sportiviteit

Succes vereist een sportieve houding! (Over)winnen en verliezen staan lijnrecht tegenover elkaar. Het verliezen van een order of in mijn geval een vacature, zie ik niet als falen. Zolang ik maar het gevoel krijg dat ik er alles aan heb gedaan, sta ik sportief tegenover het verlies. Mijn intrinsieke motivatie is de drijfveer, die weerbaarheid leidt uiteindelijk tot succes.
In zowel het bedrijfsleven als in de topsport wordt alles op alles gezet om het gewenste doel te behalen.

Passie & Enthousiasme

Passie en enthousiasme zijn de ideale combinatie om succesvol te willen worden en te blijven. En als je het dan ‘gemaakt’ hebt, is succesvol blijven ook een kunst. De concurrentie kijkt met je mee en willen ook net zo succesvol worden. Maar als ik me blijf ontwikkelen en simpelweg gepassioneerd en enthousiast blijf, dan houd je de concurrentie op gepaste afstand.

Ontspanning & Spanning

En tot slot is een gezonde balans van ontspanning nodig om goed te kunnen blijven presteren. Af en toe een pas op de plaats en soms 2 stappen achteruit, is weer 5 stappen vooruit.
De momenten van ontspanning geven je weer een nieuwe impuls van energie en daarom voorkom je onnodig stress en houd je plezier in wat je doet! Dat is het allerbelangrijkste om een plezierig (werk)leven te hebben!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verwante artikelen van Ga voor GOUD!

Geen verwante artikelen
  Blijf op de hoogte wat er in en rondom Eqib gebeurt.
   *

  Wil jij meer weten?

  Neem contact met ons op.

  Deventer

  Keulenstraat 21
  7418 ET Deventer

  Routebeschrijving
  074 349 40 74

  Hengelo

  Hazenweg 60
  7556 BM Hengelo

  Routebeschrijving
  074 349 40 74

  Contact