Hardware Engineer – EPE

Waar ga jij aan de slag?

Voor VMI in Epe zijn wij op zoek naar een Hardware Engineer.

De Hardware Engineer maakt deel uit van de afdeling Order Engineering, deze afdeling is verantwoordelijk voor de klant specifieke aanpassingen van de machines die halffabricaten produceren zodat deze optimaal kunnen worden ingezet in het productieproces van de klant. Order Engineering is vanaf de start van een project betrokken om vanuit de klantvraag het technische ontwerp te bepalen. Nadat het ontwerp is bepaald, worden binnen de afdeling de verschillende productie- en testdocumenten voorbereidt. Tijdens de productie en testfase zorgt Order Engineering voor technische ondersteuning. Tijdens de installatie bij de klant zijn we aanwezig om de validatie van het project te begeleiden. De afdeling is de technische spin in het web die ervoor zorgt dat de machines succesvol bij de klant kunnen worden ingezet.

Wie is VMI?
Geavanceerde, innovatieve technologieën leveren waardoor klanten (nog) succesvoller kunnen zijn. Dat is wat VMI doet. De organisatie ontwikkelt, produceert, verkoopt en installeert high-tech machines voor banden, rubber en blik en de farmaceutische en persoonlijke verzorgingsindustrie.

Wat krijg je ervoor terug?
Een uitdagende functie met veel technische diepgang, vrijheid en ruimte voor eigen initiatief! Je werkt met een sterk productenpakket met prima mogelijkheden op de internationale markten. Daarnaast krijg je mogelijkheden om jouw talenten verder te ontwikkelen in een collegiale en professionele werksfeer. Je krijgt ruime opleidingsmogelijkheden en prima arbeidsvoorwaarden.

Wat ga jij doen?

Als Hardware Engineer ga je aan de hand van de technische specificatie en in overleg met de software engineer machinebesturingssystemen ontwerpen met bijbehorende elektrotechnische schema’s en bouw je de stuklijsten op. Je bewaakt en definieert (mede) de standaard hardware oplossingen als kast lay-out, klemmenstroken en bekabeling. Aan de hand van planning en calculatie voer je de elektro-werkvoorbereiding uit en stuur je deze aan. Daarnaast begeleidt je de elektromontage bij het proces van kastenbouw, machinebedrading en het testen van de machines.

Wat wordt er van jou gevraagd?

  • HBO denk en werk niveau in de richting van de Elektrotechniek
  • Ervaring in de machinebouw (bij voorkeur richting seriematige machinebouw)
  • Kennis van besturingssystemen, sensor techniek, CE en EMC
  • Ervaring met EPLAN 8 is een pré
  • Goede beheersing van de Engelse taal

Waar ben jij sterk in?

  • Jij kan nauwkeurig werken en hebt goede communicatieve vaardigheden
  • Je bent klantgerichtheid en houdt van een hoge mate van eigen inbreng en inventiviteit