Help ! We hebben 40 vacatures

Midden in de Coronacrisis stonden alle kranten vol met misère berichten over de Nederlandse economie. Er werden massale ontslag rondes verwacht en ook in onze omgeving hoorde ik geluiden van verschillende bedrijven waar het erg moeilijk werd. Daarom was het volgende telefoongesprek wel heel bijzonder. Help! We hebben 40 vacatures!

Gevolg van de uitbraak van Covid-19 is dat veel werk stil is komen te liggen, maar dat er op andere vlakken juist extra bijgeschakeld moet worden. Op veel organisaties in de zorg, de voedselsector en logistiek (binnen Nederland) wordt bijvoorbeeld een groter beroep gedaan. Toen in het voorjaar Corona zich officieel aandiende in Nederland voorzag Hestia het ontstaan van een enorme behoefte aan betrouwbare, snelle en veilige testoplossingen. Met hun jaren lange ervaring met het leveren van medische services hadden zij al nauwe contacten met gerenommeerde leveranciers van medisch diagnostische testen. Dat gaf de mogelijkheid om bij te kunnen dragen aan de zo hoog nodige verhoogde testcapaciteit van Nederland.

Maar met alleen goede contacten en testmateriaal ben je er nog niet. Vandaar het telefoontje wat ik van Xander Schurink, Directeur, ontving. Hoe kom je op zo’n korte termijn aan capabel, handelingsbevoegd en betrouwbaar personeel om de testen uit te voeren?  En hoe creëren we een schaalbaar personeelsbestand dat flexibel inzetbaar is en gemakkelijk kan meebewegen met de vraag vanuit de markt?

Bij zo’n dringende hulpvraag is het goed luisteren en analyseren van de situatie essentieel! Dat begint met een goed gesprek en een simpele inventarisatie. Hoeveel medewerkers moeten er aangetrokken worden, voor welke locaties, met welke specifieke kwalificaties en op welk moment moeten ze inzetbaar zijn?

Op basis van deze inventarisatie zijn wij aan de slag gegaan. Er is een projectteam samengesteld bestaande uit Pascal van Harselaar, Mathilde Bos en Peggy Kablau. Dit team is specifiek opgericht om zich volledig te focussen op het recruiten, screenen en contracten van de nieuwe medewerkers. Maar dit zijn ook de momenten waarbij je als organisatie de samenwerking op moet zoeken. Binnen no-time hebben wij betrouwbare (landelijke) partners gevonden in Young Capital voor het in beeld brengen van de juiste professionals op de arbeidsmarkt.

Samen zijn inmiddels bijna alle 40 vacatures ingevuld. Van dit project krijg ik nou echt energie. De dynamiek, snelheid, de samenwerking. Prachtig om te zien hoe het projectteam, Hestia en de partners dit samen oppakken en tot een succes brengen. De combinatie van kennis, ervaring en passie voor het recruitmentvak van het projectteam zijn hierin doorslaggevend gebleken voor het succes tot nu toe.

En uiteraard ben ik ook echt trots dat wij als Eqib zijnde zo ook een (klein) steentje kunnen bijdragen in het onder controle krijgen van het virus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen verwante artikelen

  Al bijna 20 jaar jouw HR Business Partner

  Wil jij meer weten?

  Neem contact met ons op.

  Hengelo
  Hazenweg 60
  7556 BM Hengelo
  Routebeschrijving
  074 349 40 74

  Deventer
  Keulenstraat 21
  7418 ET Deventer
  Routebeschrijving
  074 349 40 74

  Zwolle
  Grote Voort 207
  8041 BK Zwolle
  Routebeschrijving
  074 349 40 74

  Contact