Inkoper | Contractmanager – Enschede

Waar ga jij aan de slag?

Zet jij jouw talenten graag breed in en voeg jij direct waarde toe aan de ontwikkeling van de functie Inkoper | Contractmanager én de verdere ontwikkeling van Inkoop? Dan ben jij de persoon die wij zoeken als Inkoper | Contractmanager voor De Twentse Zorgcentra in Enschede.

De afdeling Inkoop, wat onderdeel is van HIFI (Huisvestiging, Inkoop, Facilitair en ICT) is een ondersteunende en adviserende regieorganisatie die, waar gewenst, het primaire proces en andere organisatieonderdelen ondersteunt. Bij Inkoop heeft een transitie plaatsgevonden van traditionele inkoop naar contractmanagement. In de intermediaire rol tussen enerzijds teams, management en ondersteunende diensten en anderzijds de leveranciers (business partners) speelt Inkoop een contracterende en kennisinhoudelijke rol.

De Twentse Zorgcentra streeft er naar om hoogwaardige partners in de markt te zoeken en daarmee een duurzame samenwerking op te bouwen die waarde toevoegt aan het leven van onze bewoners. De eigen regie van (zorg)teams is hierbij belangrijk. Jij bent de contractmanager voor de leveranciers en borgt het nakomen van de afspraken (o.a. via service level agreements).

Jouw uitdaging
Als Inkoper / Contractmanager manage je inkoopprojecten van begin tot eind en ben jij de adviseur met betrekking tot inkoop. Daarnaast vervul je de rol van projectleider bij inkooptrajecten en soms ook implementaties of neemt deel als adviseur. Samen met de interne klant stel je specificaties op waarin technische, functionele en kwaliteitseisen worden vastgelegd. Je beoordeelt binnen inkooptrajecten ontvangen offertes, stelt offertevergelijkingen en kostprijsberekeningen op, onderhandelt met de business partners, stelt (raam)overeenkomsten op en draagt zorg voor de afwikkeling van contracten.

Je signaleert ontwikkelingen en knelpunten binnen je vakgebied en doet voorstellen voor aanpassingen van de dienstverlening, procedures en werkprocessen. Je levert jouw bijdrage aan de realisatie van het strategisch inkoopplan zodat de gewenste doelen met elkaar worden bereikt. Tot slot fungeer je als vraagbaak voor zowel interne klanten als directe collega’s voor al hun vragen met betrekking tot wet- en regelgeving op het gebied van inkoop en contractmanagement.

Wat krijg jij ervoor terug?
Als Inkoper / Contractmanager werk je in een relatief klein inkoopteam waarin je jouw toegevoegde waarde grotendeels zelf kunt vormgeven. Je krijgt ruimte voor scholing en ontwikkeling. Ook krijg je via een meerkeuzesysteem de kans om zelf je arbeidsvoorwaarden te kiezen, denk bijvoorbeeld aan het fietsplan, contributie sportvereniging, extra vergoeding reiskosten, extra verlof en de pc/laptop/tablet/smartphone-regeling. De Twentse Zorgcentra streeft naar een duurzame relatie, dus verlenging na de eerste arbeidsovereenkomst van 12 maanden en uiteindelijk een contract voor onbepaalde tijd behoren tot de mogelijkheden. Als Inkoper / Contractmanager ontvang je een salaris van min. €2675,- / max. €3948,- (FWG 55) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
Daarnaast ga je aan de slag op een fantastische werkplek: landhuis ‘t Amelink op locatie ’t Bouwhuis in Enschede, een cultureel erfgoed!

Wat ga jij doen?

 • Adviseren van de teams, het management en de ondersteunende diensten bij het verwerven van exploitatie- en investeringsgoederen en diensten tegen de juiste condities, waaronder kwaliteit en prijs
 • Verstrekken van advies over o.a. lease- en financieringsconcepten, opstellen van lease overeenkomsten en bewaken van de documentenstroom. Je bent het aanspreekpunt voor klanten en relaties m.b.t. inkoop
 • Contacten onderhouden met inkooppartners en leveranciers
 • Uitbrengen en opvolgen van offertes
 • Uitvoeren van expiraties en her calculaties

Je werkt in het team Inkoop samen met 2 collega Inkopers / Contractmanagers. Daarnaast werk je nauw samen met je andere collega’s van HIFI.

Wat wordt er van jou gevraagd?

 • Kennis van inkoop- en contractmanagement op HBO niveau (vanuit bijvoorbeeld Nevi 1 en 2, Inkoopacademie A of B)
 • Ervaring in een facilitaire (inkoop)functie, in de zorg
 • Kennis van inkoop ICT is een pre

Waar ben jij sterk in?

 • Sociaal- en communicatief vaardig, klantgericht met overtuigingskracht en je kan onderhandelen
 • Je bent analytisch sterk, weet een helicopter view te behouden en kunt op zowel operationeel als strategisch niveau meedenken
 • Je bent een proactieve en innovatieve partner voor leveranciers
 • Je hebt visie en bent kwaliteitsgericht
 • Je kan goed samenwerken en bent een echte teamplayer

Extra informatie

 • Aantal uren | 32-36
 • De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.
 • Een talentscan maakt onderdeel uit van de procedure.