IT Solution Consultant – Lemelerveld

Organisatie

In de functie van Solution Architect bij deze gerenommeerde en innovatieve full service ICT dienstverlener, die werkt met de nieuwste technologieën, kun jij zeker weten jouw energie, technische ICT-kennis en commerciële resultaatgerichtheid kwijt!
Unica ICT Solutions zoekt een sparringpartner en adviseur voor haar klanten op techniek vanuit de inhoud. Ben jij sterk in het achterhalen van de klantbehoefte op het gebied van hybride infrastructuren en weet jij deze te vertalen naar innovatieve en realistische ICT-oplossingen? Dan is dit jouw volgende uitdaging!

Wie is Unica ICT Solutions?
Al meer dan 25 jaar vertalen ze als full service ICT dienstverlener marktontwikkelingen naar effectieve ICT-oplossingen. Inmiddels bestaat het totale bedrijf uit zo’n 230 mensen en hebben ze de ambitie dit jaar te groeien naar 350 man. Ondanks de grootte is de organisatie plat en persoonlijk. Het “wij-gevoel” is hier erg sterk en wordt er gewerkt aan complexe vraagstukken op gebied van ICT-infrastructuren. Ze zijn een landelijk opererende ICT dienstverlener(System Integrator) en ontzorgen klanten in de complete ICT-keten, van het leveren tot implementeren, onderhouden en beheren van ICT oplossingen. Dit doen ze vanuit Lemelerveld, Deventer, Geleen en Son. Wat ze doen is complex en dat kunnen ze aan omdat er goed wordt samengewerkt.

Het team
Het team waar jij onderdeel van uit gaat maken, bestaat uit ongeveer 20 collega’s (10 Accountmanagers, 6 Special Sales en 4 Solution Architecten). Dit team is verantwoordelijk voor o.a. het binnenhalen van nieuwe klanten, de vraag van hen goed te achterhalen, en deze te vertalen naar de technische oplossingen die Unica biedt. Het team zit verdeeld over kantoren in Lemelerveld, Deventer en Son. Deze vacature betreft een functie met als standplaats Deventer of Lemelerveld. Daarom is Unica ICT Solutions op zoek naar iemand die woonachtig is in Noord-Oost Nederland.

Wat krijg jij ervoor terug?
Je gaat aan de slag binnen een mooi en groeiend bedrijf dat continu in ontwikkeling is. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat er ook regelmatig nieuwe kansen en ontwikkelmogelijkheden ontstaan. Er heerst een informele en familiare cultuur, waarin iedereen klaar staat voor elkaar. Je werkt hecht samen met je collega’s en vooral in teams die bestaan uit jouw interne klanten, namelijk sales en marketing, om samen de klanten te bedienen. Kortom een vriendelijk, professioneel en gemoedelijk bedrijf, gericht op innovatie.

De arbeidsvoorwaarden waar je op kunt rekenen zijn een salaris passend bij je werkervaring, een leaseauto, volop opleidingsmogelijkheden, 26 vakantiedagen en 2 dagen als je niet ziek bent geweest. Daarnaast kennen ze een goede pensioenregeling, collectiviteitskorting en bieden ze jou een jaarcontract met uitzicht op een vast contract.

Functie

Als Solution Architect binnen Unica ICT Solutions werk je samen met Sales & Marketing om prospects en klanten te adviseren over de beste ICT-oplossing voor complexe vraagstukken op technologisch en bedrijfskundig niveau. Je bekijkt vraagstukken vanuit een bedrijfsbrede optiek, en je gebruikt jouw kennis en creativiteit om te komen tot geïntegreerde end-to-end oplossingen. Waar nodig vertaal je de lange termijn doelstellingen van onze klanten naar roadmaps of business cases. Je bent het commercieel inhoudelijk geweten van het sales- en projectteam en je verbindt en faciliteert alle stakeholders die nodig zijn in het traject om tot het gewenste doel te komen. Hiernaast ben je als Solution Architect betrokken bij de optimalisatie en doorontwikkeling van ons portfolio en werk je samen met Product en Dienst ontwikkelteams. Je bent hierdoor niet alleen in het hedendaagse werkzaam, maar vervul je ook een belangrijke rol voor Unica ICT Solutions in de toekomst!

Functie-eisen

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal vijf jaar ervaring (presales of soort gelijk) met relevante, complexe, ICT-trajecten
 • Kennis van Microsoft (met name Dynamics en 365), ITIL, Agile processen en werkwijzen
 • Je hebt ervaring met ontwerpen en adviseren in een Microsoft georiënteerde wereld;
 • Je hebt ervaring met het positioneren van beheerdiensten vanuit een service organisatie;
 • Je hebt brede technologische kennis op het gebied van o.a. hybride cloud, moderne werkplek, identity management, back-up en disaster recovery, connectivity en data beveiliging;

Waar ben jij sterk in?

 • Je staat stevig in je schoenen, bent daadkrachtig, representatief en doelgericht
 • Jij begrijpt de business écht en kunt de vertaalslag maken naar concrete technologische en innovatieve oplossingen vanuit jouw technisch inhoudelijke ervaring en commerciële drive
 • Jij bent klantgericht en een stevige adviespartner (verbaal en schriftelijk) met voelsprieten voor commerciële kansen
 • Jij bent een ondernemende teamplayer die gaat voor resultaat en verbinding

Inlichtingen

 • Aantal uren | 40
Deel deze vacature
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Blijf op de hoogte wat in en rondom Eqib gebeurd
 *

Wil jij meer weten?

Neem contact met ons op.

Deventer

Keulenstraat 21
7418 ET Deventer

Routebeschrijving
074 349 40 74

Hengelo

Hazenweg 60
7556 BM Hengelo

Routebeschrijving
074 349 40 74

Contact