IT Verander- en Implementatiemanager – Enschede

Organisatie

Verandermanagement is een fundamenteel onderdeel van informatiemanagement waarbij het essentieel is draagvlak te creëren bij medewerkers, doorzettingsvermogen te tonen en met weerstand om te kunnen gaan.
Livio kan daarbij jouw ondersteuning gebruiken als IT Verander- & Implementatiemanager. Jij bent de stuwende kracht in het team en zorgt voor proactieve verandering binnen de innoverende zorgorganisatie. Als IT Verander- & Implementatiemanager lever je toegevoegde waarde aan een efficiëntere en procesmatige inrichting van de IT-organisatie ten gunste van de primaire dienstverlening van Livio.

Wie is Livio?
Livio is werkzaam op het gebied van zorg, wonen en gezondheid. Voornamelijk is dit zorg aan huis, verpleeghuiszorg, reguliere zorg en de zorg voor lichamelijk gehandicapten. Livio gaat uit van eigen regie van de cliënt. Ze geloven dan ook in waardevolle zorg, waarbij de keuze van de cliënt en de eigen regie centraal staan.

Het team
Jij werkt samen met zes collega’s op de afdeling Advies & Implementatie van ICT, dat zijn ICT consultants, informatie/proces managers en een projectmanager. Het team is volop in ontwikkeling. Daarnaast rapporteer je aan & spar je veel met Rudi Krosschell (ICT Manager). Naast de afdeling Advies & Implementatie heb je ook sparringmomenten met de supportafdeling & de afdeling functioneel beheer binnen ICT.

Wat krijg jij ervoor terug?
Gezien alle ontwikkelingen in en rondom de zorg kun je rekenen op continue uitdagingen. Livio vindt het belangrijk dat medewerkers zich verder ontwikkelen, dat maakt dat jij veel mogelijkheden krijgt voor doorontwikkeling en het volgen van opleidingen. De CAO VVT is in deze functie van toepassing. Zo heb je onder andere een 36-urige werkweek, goed salaris, vakantietoeslag en eindejaarsuitkering. Daarnaast bouw je een pensioen op en biedt Livio een meerkeuzesysteem waarbij je de aanvullende secundaire voorwaarden naar eigen wens kunt samenstellen.

Functie

Eén van jouw belangrijkste taken: verandering realiseren en borgen binnen de organisatie vanuit IT-oogpunt. Je inventariseert de wensen en behoeftes van gebruikers en overige stakeholders. Je creëert een idee of visie, vertaalt deze naar de juiste strategie en implementeert dit waar nodig. Met jouw enthousiasme krijg je mensen mee, zowel vanuit de afdeling als vanuit andere disciplines binnen de organisatie. Zo zorg je dat de veranderingen daadwerkelijk doorgevoerd, opgepakt en geborgd worden voor de toekomst. Er moet beweging plaats gaan vinden, efficiëntieslagen worden gemaakt en ervoor gezorgd worden dat de veranderingen ook daadwerkelijk worden opgepakt in de organisatie, wat gepaard kan gaan met de gebruikelijke weerstand.

Naast het stuk verandermanagement, wordt het volgende van jou verwacht:

 • Jij adviseert verschillende disciplines, directe collega’s, het management, maar ook collega’s die de ondersteunende diensten van de zorg uitvoeren
 • Jij inventariseert, bewaakt en borgt processen, dat doe je niet alleen, maar samen met een (project-)team op diverse projecten en vraagstukken
 • Jij anticipeert proactief op ‘fouten’ (het liefst voordat de fout is gemaakt)
 • Jij implementeert verbeteringen waar nodig
 • De diversiteit aan vraagstukken is oneindig! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een efficiënt onboardingstraject, professionele ondersteuning aan de thuiszorg (implementatie van het ECD), de ontwikkeling en introductie van een wijk/cliëntenportaal ter stimulering van de mantelzorg en betrokkenheid van de familie, uitrollen van een CRM-applicatie voor de zorg en continu beheersmatig inpassen van zorgtechnologie in de infrastructuur.

Functie-eisen

 • WO denkniveau met minimaal vijf jaar werkervaring, in een vergelijkbare rol of vanuit een IT-consultancy functie en de ambitie om dit nu binnen één organisatie te willen uitvoeren
 • Afgeronde IT of bedrijfskunde gerelateerde studie (HBO/WO)
 • Heb jij ervaring binnen of affiniteit met de zorg? Dat is mooi meegenomen!
 • Ambitie om jezelf te blijven ontwikkelen

Waar ben jij sterk in?

 • Jij neemt van nature de kartrekkersrol van de afdeling, mensen meenemen en motiveren, daar krijg jij energie van!
 • Jij bent volhardend en laat je niet uit het veld slaan door eventuele tegenslagen
 • Je bent ondernemend, nieuwsgierig en besluitvaardig
 • Jij hebt overtuigingskracht en doorzettingsvermogen
 • Jij bent daadkrachtig en denkt altijd vooruit (toekomstgericht)

Inlichtingen

 • Aantal uren | 36
 • Een talentscan maakt onderdeel uit van deze procedure


Deel deze vacature
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Blijf op de hoogte wat in en rondom Eqib gebeurd
 *

Wil jij meer weten?

Neem contact met ons op.

Deventer

Keulenstraat 21
7418 ET Deventer

Routebeschrijving
074 349 40 74

Hengelo

Hazenweg 60
7556 BM Hengelo

Routebeschrijving
074 349 40 74

Contact