Foseco vacature

Lab Technician – Enschede

Waar ga jij aan de slag?

Onderzoek en ontwikkeling om nieuwe en hooggekwalificeerde producten te creëren, is de fundamentele basis van het internationale R&D Center van Foseco. Een mooie uitdaging waarvoor Foseco nu op zoek is naar versterking! Ga nu aan de slag als Lab Technician bij het Research & Development Center in Enschede.
Binnen het Research & Development Center krijg je alle vrijheid en kansen om met nieuwe ideeën te komen om aan de toenemende kwaliteits- en milieueisen van de markt te voldoen. Een deel van de specialismen van Foseco zijn: bindmiddelen, coatings, opkomers en filters. Je komt te werken in een team wat samen werkt om de kwaliteit van de nieuwe producten voor de gieterij-industrie te verbeteren.

Wie is Foseco?
Foseco is wereldleider in het leveren van verbruiksgoederen en oplossingen voor de gieterij-industrie. Foseco maakt onderdeel van de wereldwijd opererende organisatie Vesuvius en telt in totaal 12.000 medewerkers in 32 landen.

Wat krijg jij ervoor terug?
Foseco/Vesuvius biedt jou een uitdagende rol binnen een nieuwe R&D-omgeving waarbij je de mogelijkheid krijgt je te ontwikkelen. Je komt terecht in een team met ambitieuze collega’s. Foseco biedt jou een voltijd dienstverband een goed salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wat ga jij doen?

Als Lab Technician werk je voornamelijk in de nieuwste laboratoria en zorg je voor de juiste verwerking van de samples en het doen van testen met geavanceerde apparatuur. Je vind het dan ook een uitdaging je deze nieuwe apparatuur eigen te maken en je wilt je hier dan ook graag verder in ontwikkelen. Je komt te werken in een klein team binnen de groep Analytics. Daarnaast werk je ook samen met R&D Managers, wetenschappers en engineers.
Je gaat deelnemen aan projecten op het gebied van veiligheid en je gaat de benodigde voorlichting aan collega’s. Voor de verschillende projecten maar ook binnen het team vervul je een ondersteunende rol waarin je pro-actief meedenkt in de ontwikkeling van de nieuwste gieterijproducten.

Wat wordt er van jou gevraagd?

  • Een afgeronde MBO/HBO-opleiding in de richting Chemie
  • Tot 3 jaar relevante werkervaring binnen een laboratoriumomgeving waar je gewerkt hebt met grondstoffen en/of metalen
  • Ervaring met projectmatig werken in verschillende projectteams.
  • Kennis van keramische materialen is een pré.
  • Goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal. Duits is een pre.
  • Bij voorkeur woonachtig binnen een straal van 30 km rondom Enschede.

Waar ben jij sterk in?

  • Je bent flexibel, accuraat en een teamplayer.

Extra informatie

  • Aantal uren | 40
  • Een talentscan kan onderdeel uit maken van de procedure.