Nieuwe oordopjes vertalen realtime gesprekken

Nieuwe oordopjes vertalen realtime gesprekken26 november 2017

Bij Eqib | TECH volgen wij technische ontwikkelingen en progressie op de voet. Ike Hoppenbrouwer schreef deze week een blog over oordopjes die realtime gesprekken vertalen.

Twee mensen praten met elkaar in hun eigen taal en de dopjes in hun oor vertalen realtime de gesprekken tussen hen. Nog even en jij kunt ook met deze oordoppen rondlopen! Voor de vertaaldopjes wordt er gebruik gemaakt van een online vertaalprogramma. Een minpunt hiervan is dus dat de kwaliteit van het gesprek afhangt van de vertaalmachine. Het is dus nog niet verstandig om al je engineering-dromen door de oordopjes te laten vertalen, maar de weg vragen in China, dat moet lukken.

Deze maand is Google gestart met de verkoop van zijn Pixel Buds, in januari komt het Chinese Timekettle met de WT2 en een aantal weken geleden zijn de oordopjes van Waverly Labs bèta getest.

Geschreven door:


Ike Hoppenbouwer
t: 074 349 40 74
e: i.hoppenbrouwer@eqib.nl

Pixel Buds

Google gebruikt voor zijn Pixel Buds natuurlijk Google Translate en spreekt daardoor maar liefst veertig talen. Google koppelde de presentatie van de oordopjes vorige maand aan de lancering van zijn nieuwste telefoon, de Pixel 2. Deze maand zijn de dopjes – die overigens niet draadloos zijn – in de VS in de verkoop gegaan voor 149 dollar.

 

Timekettle

De dopjes van Timekettle zijn wél draadloos en zijn straks ook nog eens goedkoper te verkrijgen. De oordoppen van Timekettle én Google hebben gemeen dat je ze moet indrukken als je praat. Dat hoeft bij Waverly niet.

 

Travis

Als laatste is er ook nog het Nederlandse Travis: dit vertaalapparaat past niet in je oor, maar spreekt wel tachtig verschillende talen offline. Online combineert de vertaalmachine het beste van negen verschillende vertaalmachines. Het werkt niet via je telefoon, dus niemand kan in de gaten houden wat je zegt.

Bron tekst: EngineersOnline.nl
Bron foto: AndroidAuthority


 

Geschreven door:


Ike Hoppenbrouwer
t: +31 6 306 106 46
e: i.hoppenbrouwer@eqib.nl

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op