Een pakket laten bezorgen waar jij bent, ook al ben je niet thuis

Een pakket laten bezorgen waar jij bent, ook al ben je niet thuis10 november 2017

Bij Eqib | TECH volgen wij technische ontwikkelingen en progressie op de voet. Joost Olde Weghuis schreef deze keer een blog over pakketten die rechtstreeks naar jou als persoon bezorgd worden door middel van GPS signaal.

Bezorgbedrijf Parcify uit België wil ervoor zorgen dat je pakketje alsnog bij je aankomt, zodat het bezorgen niet meer stuk loopt of je nu thuis bent of niet. In Amsterdam wordt het op dit moment getest. Volgende maand moet het mogelijk zijn om je online aankopen te ontvangen waar je je ook bevind.

Zes kilometer

Er zit natuurlijk wel een grens aan hoe ver je uit de buurt kunt zijn om een pakketje te kunnen ontvangen. Als je binnen een straal van zes kilometer van je huis bent, kan de bezorger er alsnog voor zorgen dat jij je pakketje krijgt. Het bedrijf Parcify dat dit mogelijk maakt, maakt veel gebruik van fietskoeriers.

Geschreven door:


Joost Olde Weghuis
t: 074 349 40 74
e: j.oldeweghuis@eqib.nl

GPS

Deze service maakt het mogelijk om toch nog even naar de supermarkt te gaan of een wandeling te maken, zonder dat je je levering mist. Nu vraag je je vast af: hoe komt de bezorger er dan achter waar je bent? Dit gebeurt met je GPS-coördinaten die je automatisch doorgeeft aan een mobiele applicatie. Dit gaat niet zomaar, want je moet wel even bij je bestelling aangeven dat je gebruik wilt maken van deze service.

Fietskoerier

Weet je bijna zeker dat je ergens anders bent als de levering komt, dan kun je een tijdslot van twee uur aangeven. In die twee uur gaat de fietskoerier op weg. Maar wat nou als je verder weg dan zes kilometer van je huis bent? Dan gaat het feest niet door: je bestelling wordt automatisch geannuleerd en je wordt genoodzaakt om een nieuwe tijd af te spreken met Parcify.

De directeur van de Nederlandse tak van het bedrijf geeft in aan Bright aan dat de fietskoeriers het goed hebben: ze krijgen per uur betaald, in tegenstelling tot veel andere bedrijven die hun koeriers per stuk betalen.

Hopelijk wordt de dienst uitgebreid, zodat wij de dienst ook snel kunnen gebruiken. Toch heeft Parcify nog geen concrete plannen voor een verdere uitrol.

Bron tekst: DutchCowboys
Bron foto: Parcify

Geschreven door:


Joost Olde Weghuis
t: +31 6 306 106 46
e: j.oldeweghuis@eqib.nl

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op