P&O Adviseur – Almelo

Waar ga jij aan de slag?

Heb jij hart voor de cliënten en de medewerkers van De Twentse Zorgcentra? Raak je snel bekend in nieuwe situaties en ben jij nieuwsgierig naar het werken voor zelforganiserende teams? Dan maken wij graag kennis met jou!

Voor De Twentse Zorgcentra zijn wij op zoek naar een P&O Adviseur.
Jij ondersteunt en en adviseert de zelforganiserende teams en het management bij uiteenlopende kwesties op het gebied van personeel en organisatie. Elke adviseur heeft een eigen (regionaal) aandachtsgebied, daarin werk je samen met de opleidingsadviseurs, recruiters en re-integratiebegeleiders aan het werk en de deskundigheid en inzetbaarheid van de medewerkers. De P&O afdeling van de Twentse Zorgcentra werkt laagdrempelig, dicht bij de teams. Daarbij word je gefaciliteerd door de collega’s van de personeels- en salarisadministratie.

Wie is De Twentse Zorgcentra?
De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers.

De afdeling P&O omvat de onderdelen Advies en Beleidsvoorbereiding, Opleidingen, Verzuim & Re-integratie, Recruitment, Loopbaanadvisering en Personeelsadministratie. De afdeling bestaat uit een divers samengesteld team van adviseurs. Intrinsieke motivatie, inhoudelijke deskundigheid, (mentale) flexibiliteit en hart voor de cliënten en medewerkers zijn essentieel in deze functie.

De Twentse Zorgcentra gelooft in ‘doen wat werkt en helpt’ in plaats van ‘doen wat hoort’. Zij willen werken vanuit de bedoeling in plaats van vanuit systemen en gebruiken voor de ontwikkeling het gedachtegoed van “Verdraaide Organisaties” van Wouter Hart & Marius Buiting. Elke dag weer een beetje beter dan gisteren is daarbij de insteek. Met elkaar zoeken naar de beste manier om medewerkers en teams te faciliteren in de nieuwe context van zelf-organiserend werken. Dat is hard werken, maar ook hard leren.

Wat krijg jij ervoor terug?
Een werkplek waar je jouw toegevoegde waarde en activiteiten grotendeels zelf kunt vormgeven. Je werkt zeer zelfstandig in je eigen werkgebied aan de reguliere P&O-taken, maar kunt altijd terugvallen op collega’s voor hulp en afstemming. Daarnaast maakt De Twentse Zorgcentra graag gebruik van jouw expertise voor de verdere ontwikkeling van haar P&O afdeling en diensten.

De functie P&O-adviseur is ingedeeld in FWG 55 (min. €2.662,00/max. € 3.928,00 bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg). De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg. Daarnaast kennen zij aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals locatie-onafhankelijk werken, flexibele werktijden, studiefaciliteiten en korting op de zorgverzekering. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Verlenging behoort tot de mogelijkheden.

Wat ga jij doen?

 • Jij adviseert en ondersteunt de zelf-organiserende teams en het management bij uiteenlopende kwesties op het gebied van personeel en organisatie
 • Je werkt binnen jouw eigen (regionale) aandachtsgebied samen met de opleidingsadviseurs, recruiters en re-integratiebegeleiders
 • Je ondersteunt en faciliteert het mooie werk, de deskundigheid en de inzetbaarheid van de medewerkers

Wat wordt er van jou gevraagd?

 • Afgeronde HBO opleiding, richting personeel, organisatie (verandering) of een andere relevante richting
 • Minimaal vijf jaar ervaring in het P&O werkveld
 • Ervaring in een zorgomgeving is een grote pré
 • Ervaring met (cultuur)veranderingen
 • Je hebt hart voor de cliënten en de medewerkers

Waar ben jij sterk in?

 • (mentale) Flexibiliteit
 • Jij bent assertief en daadkracht
 • Jij bent betrouwbaar
 • Jij bent stressbestendig, kunt prioriteiten stellen en bent onafhankelijk
 • Jij kunt delegeren en bent verandergezind

Extra informatie

 • Aantal uren | 32-36
 • Een talentscan maakt onderdeel uit van de procedure
 • De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.