Projectontwikkelaar – Enschede

Waar ga jij aan de slag?

Ben jij die ervaren professional in de projectontwikkeling die graag vanuit huisvesting in de zorg het verschil wil maken? Dan hebben wij dé baan voor jou! Voor de Twentse Zorgcentra zijn wij namelijk op zoek naar een Projectontwikkelaar huisvesting met een zorghart!

Wie is De Twentse Zorgcentra?
De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers.

De Twentse Zorgcentra blijft dichtbij de mensen die haar zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat daarbij de regie overgenomen wordt. De cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers werken samen in zelforganiserende teams.

Wat ga jij doen?

Vanuit het strategisch vastgoedplan worden nieuwbouw- of verbouwingsprojecten gedurende het jaar geïnitieerd en opgepakt. Als Projectontwikkelaar huisvesting ben jij daarbij verantwoordelijk voor de ontwerpfase tot en met bouwvergunning. Jij initieert en organiseert zodanig dat projecten kunnen worden goedgekeurd en uitgevoerd. De Projectleider zal daarna de daadwerkelijke uitvoering van het project overnemen, waarbij de Projectontwikkelaar de regie behoudt.

De projecten kunnen variëren van zeer grote projecten tot kleinschalige opdrachten. Deze projecten voer je uit in overleg met zorgteams en/of stakeholders en betreffen bouwaanvragen voor nieuwbouw of renovatieprojecten van woongebouwen, dagbestedingsgebouwen en kantoren. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor de opdrachtgever en de betrokken partijen.
Je beoordeelt grote en kleine bouwinitiatieven op haalbaarheid en stelt business cases, exploitatieberekeningen en een programma van eisen op. Indien nodig los je problemen op het gebied van juridische zaken, financiën en bestemmingsplannen op in overleg met de betrokken partijen en belangenorganisaties.
Je bent de rechterhand van de Manager Huisvesting, Inkoop, Facilitair bedrijf en ICT (HIFI), aan wie je ook rapporteert.

Wat wordt er van jou gevraagd?

  • Afgeronde HBO opleiding Bouwkunde of vergelijkbaar, aangevuld met kennis en/of opleiding in (zorg)vastgoed
  • Je hebt meerdere jaren werkervaring in een vergelijkbare functie, waarbij ervaring in een zorgomgeving een pre is
  • Je bent een ervaren professional, die bouwkundige projecten proactief kan ontwikkelen
  • Je beschikt over aantoonbare capaciteiten om uiteenlopende belangen te herkennen en verenigen
  • Affiniteit met de doelgroep (zorg)

Waar ben jij sterk in?

  • Je bent een teamplayer, transparant en coachend naar medewerkers vanuit een regierol
  • Je bent organisatiesensitief en een diplomatieke persoonlijkheid, die draagvlak weet te creëren
  • Je bent analytisch sterk
  • Je bent stressbestendig en weet de juiste prioriteiten te stellen

Extra informatie

  • Aantal uren | 32 – 36