RECRUITMENT OUTSOURCING | RPO

Als u meer dan genoeg te doen heeft, ontlasten wij u graag. Door het outsourcen van uw Recruitment activiteiten krijgt u toegang tot de juiste mensen op het moment dat deze vraag zich bij u voordoet. Recruitment is ons vak, al meer dan 12,5 jaar. Wij adviseren en helpen u graag hierbij.

Als werkgever weet u dat het werven van nieuwe medewerkers zeer tijdrovend kan zijn. Als HR verantwoordelijke komt Recruitment erbij, naast alle inhoudelijke verantwoordelijkheden op het gebied van HR. In de praktijk zien wij Recruitment steeds meer de verantwoordelijkheid worden van een of meer personen binnen een organisatie. Resultaatverplichting ontbreekt in veel gevallen. Ook worden interim Recruiters ingezet bij werkgevers bij een piek aan vacatures. Echter is dit geen garantie voor het invullen van  deze vacatures.

Duurzame oplossing
Een duurzame samenwerking met u als werkgever is voor ons gericht op de lange termijn.  De inzet van dedicated Recruiter(s), passend bij uw specifieke vraag op een “as needed” basis. Daarbij hanteren wij een duidelijke focus op de profilering van uw organisatie, ofwel: “employer branding”.

RPO (Recruitment Process Outsourcing) is één van de oplossingen die wij onze opdrachtgevers kunnen bieden. Binnen Eqib noemen wij dit Corporate Recruitment. Een unieke service om uw recruitment activiteiten geheel of gedeeltelijk over te dragen aan een externe partner. Een belangrijk aspect hierin is dat u recruitment service op urenbasis inzet.

Met RPO via Eqib kunt u maximaal profiteren van ons netwerk, onze database en aantrekkingskracht. Hierin onderscheiden wij ons op de markt.

Voordelen Corporate Recruitment:

  • Eén (of meer) dedicated Recruiter(s) die uw organisatie goed kent en onderdeel wordt van uw team en daarnaast uw organisatie en vacatures optimaal kan profileren
  • Specialistische Recruiters voor bepaalde vakgebieden, zoals techniek, sales, zorg of marketing
  • Recruitment op urenbasis
  • Geen permanente loonkosten voor een Recruiter
  • Resultaatverplichting vanuit Eqib
  • Groot bereik! Versterkend effect op de arbeidsmarkt
  • Jullie Recruiter heeft toegang tot de database van Eqib met meer dan 28.000 CV’s van kandidaten op MBO+, HBO en Universitair niveau
  • Inzet van frequente digitale nieuwsbrief met een direct bereik van meer dan 13.000 kandidaten
  • De inzet van LinkedIn accounts, een vacature app, onze veelvuldig bezochte website en ons zeer actieve bereik in de social media
  • Geen additionele investering voor de inzet van jobboards of speciale LinkedIn accounts, Intermediair & Tweakers

Wilt u meer weten of Corporate Recruitment in uw voordeel kan werken?
Neem dan contact op met Marion Teesink.

Neem contact op met Marion Teesink

Meer weten over Corporate Recruitment?

Marion Teesink - Directeur Recruiter
Neem contact op met Marion Teesink.