Klantcase

360 Vastgoed

360Vastgoed is een netwerk van vijf advies- en ingenieursbureaus die samen werken aan huisvesting van waarde. Alle bedrijven zijn verbonden door het vooruitstrevende karakter en toch heeft ieder bureau zijn eigen specialisme. Het vernieuwend DNA van 360Vastgoed is exact wat ten grondslag ligt aan dit organisatieadvies project. Deze dienstverlenende organisatie wil blijven groeien en precies daarom vinden ze het belangrijk om te investeren in hun belangrijkste asset: het menselijk kapitaal.

Onze opdracht

Als vooruitstrevende en ambitieuze speler in de markt heeft 360Vastgoed een sterke visie op de toekomst. Doordat er veel goed gaat, is er de ruimte om na te denken over groei. Om als dienstverlener die gewenste ontwikkeling te realiseren, hebben zij de juiste mensen op de juiste plekken nodig. Kortom: 360Vastgoed wil een toekomstbestendige organisatie zijn. Vanuit die behoefte hebben ze gesprekken gevoerd met verschillende organisatieadviesbureaus. Na een aantal sessies hoorden ze weinig nieuws en liep het uiteindelijk op niets uit. Na het contact met Pieter-Bas van Eqib | The Human Factor kwam Marion bij ze langs en er was direct een klik. De combinatie van raakvlakken op organisatieniveau en haar onderscheidende kijk op hun business, schepte een motiverende basis voor de samenwerking.

Het resultaat

360Vastgoed wil een toekomstbestendige organisatie zijn en een aantrekkelijke werkgever blijven. Dit vraagt meer van een bedrijf dan het simpelweg op orde hebben van de traditionele personeelszaken. Het vereist een naadloze vertaling van de visie en de strategie naar alle niveaus van de organisatie. De persoonlijke en organisatiegerichte aanpak van Michiel, Anoek en Max, zorgde voor draagvlak binnen alle lagen van het bedrijf. Tijdens de eerste fase van het traject hebben ze met alle medewerkers gesproken, iedereen mocht zijn zegje doen. Daardoor werd het een gezamenlijk proces, waar ook onze medewerkers enthousiast over zijn. Zoals René en Sander zeiden ‘Eqib heeft echt een maatpak voor ons gemaakt. Niet alleen meten en een pak leveren, maar een maatpak dat ook tijdens het proces nog verder mocht meegroeien.’

 

De HR-processen die er waren voldeden voor de dagelijkse gang van zaken, maar zouden de gewenste organisatiegroei niet kunnen bijbenen. Het vraagstuk werd veel breder en er moest nagedacht worden over arbeidsmarktcommunicatie, de profilering van 360Vastgoed als werkgever en ook intern mensen nog meer betrekken bij de toekomstplannen. Van nature is de organisatie een echte facilitator en geeft medewerkers de ruimte om samen de koers en richting van de organisatie te bepalen. Door iedereen persoonlijk te spreken, werden medewerkers hier actief bij betrokken. Dit werkt verrijkend en heeft als gevolg dat mensen met enthousiasme en andere ogen naar het bedrijf kijken.

Anoek Meuleman
Anoek Meuleman
Speelt er bij jouw een HR vraagstuk waarbij wij je kunnen helpen? Dan kom ik graag met je in contact.
‘Eqib heeft echt een maatpak voor ons gemaakt. Niet alleen meten en een pak leveren, maar een maatpak dat ook tijdens het proces nog verder mocht meegroeien.’
René Oude Vrielink
Directeur - Adviseur

Net als 360 Vastgoed succes behalen?

Al bijna 20 jaar jouw HR Business Partner

Wil jij meer weten?

Neem contact met ons op.

Hengelo
Hazenweg 60
7556 BM Hengelo
Routebeschrijving
074 349 40 74

Deventer
Keulenstraat 21
7418 ET Deventer
Routebeschrijving
074 349 40 74

Zwolle
Grote Voort 207
8041 BK Zwolle
Routebeschrijving
074 349 40 74

Contact