Klantcase

Pentair

Pentair gelooft dat de gezondheid van onze wereld afhankelijk is van betrouwbare toegang tot schoon water. Daarom leveren zij wereldwijd de meest uitgebreide reeks slimme en duurzame wateroplossingen aan woningen, (non) profit organisaties en industrieën. Pentair is een internationale organisatie met vestigingen over de hele wereld.

 

Pentair HR Manager

Onze opdracht

Vanwege afwezigheid door ziekte op de HR-afdeling werd een interim HR-businesspartner gezocht. Initiële aandachtspunten waren hierbij recruitment en verzuim.

 

Het resultaat

Naast het vervullen van een aantal vacatures is verzuim een belangrijk speerpunt geweest.

Er is gewerkt aan het (weer) op orde krijgen van een groot deel van de verzuimcases. Hiertoe zijn alle verzuimcases individueel bekeken of ze compleet waren en welke acties moesten worden ondernomen om dit alsnog voor elkaar te krijgen. Daarnaast is samen met alle leidinggevenden gekeken welke acties uitgezet moesten worden om grip op de verzuimcases te krijgen. Ook is een training opgezet en uitgevoerd voor alle leidinggevenden rondom het thema verzuim. De spelregels rondom verzuim van de organisatie zijn daarbij aan bod geweest, net als tips & tricks hoe om te gaan met verzuim en verzuim te beperken. Er is met de arbodienst gesproken hoe verzuim kan worden voorkomen of bespoedigd kan worden. In de training zijn ook verbeterpunten op het vlak van verzuim in kaart gebracht en waar mogelijk direct doorgevoerd of besproken met het managementteam (waarna vervolgacties zijn bepaald). Aandacht en tijd voor leidinggevenden op het vlak van verzuim is cruciaal gebleken in deze periode. Medewerkers vinden het oprecht prettig aandacht te krijgen van de leidinggevende. Ook heeft de leidinggevende het meeste zicht op de medewerkers en hoe deze in hun vel steken.

Binnen de opdracht als interim HR business partners zijn ook andere HR thema’s zoals functioneren, advies van leidinggevenden aan bod gekomen.

Tot slot is aan het MT een plan gepresenteerd met betrekking tot strategische personeelsplanning.
De organisatie is op HR-vlak in tijd van afwezigheid van één van de collega’s ontzorgd. Daarnaast zijn alle verzuimdossiers op orde gebracht en zijn alle rollen in de organisatie met betrekking tot verzuim en de samenwerking met externe partners weer scherp neergezet. Leidinggevenden zijn getraind in vaardigheden met betrekking tot het omgaan met verzuim en last but not least zijn er verbetervoorstellen geformuleerd vanuit de verzuimtrainingen, waarvan er een aantal al zijn doorgevoerd en daarnaast zijn opgepakt.

 

Marije Hampsink
Marije Hampsink
Speelt er bij jouw een HR vraagstuk waarbij wij je kunnen helpen? Dan kom ik graag met je in contact.
De samenwerking met Marije heb ik als heel goed ervaren. Toen ze op gesprek kwam, was het voor mij binnen drie minuten duidelijk dat zij het moest worden. Marije is analytisch en kan de vinger op de zere plek leggen. Inhoudelijk sterk, kritisch, enthousiast, rustig en oplossingsgericht. Op operationeel niveau heeft ze veel gedaan. Ik denk dan aan de verbetertrajecten, recruitment en verzuimmanagement. Ze heeft managers ook bewust gemaakt van hun eigen rol. Binnen HR was ze een goede aanvulling op het team!
Evelien Schulenberg
HR Business Partner

Net als Pentair succes behalen?

Al bijna 20 jaar jouw HR Business Partner

Wil jij meer weten?

Neem contact met ons op.

Hengelo
Hazenweg 60
7556 BM Hengelo
Routebeschrijving
074 349 40 74

Deventer
Keulenstraat 21
7418 ET Deventer
Routebeschrijving
074 349 40 74

Zwolle
Grote Voort 207
8041 BK Zwolle
Routebeschrijving
074 349 40 74

Contact