Sales Director (MT-lid) – Groenlo

Organisatie

Om invulling en richting te geven aan de salesstrategie van Mueller zijn wij op zoek naar een stevige, ondernemende en resultaatgerichte Sales Director (MT).
Jij hebt een heldere visie op internationale sales en aftersales, en weet deze te vertalen naar concrete salesplannen en -acties. Daarnaast lever je een leidende bijdrage aan de salesstrategie op middellange en lange termijn, waarbij je aandacht geeft aan de verdere internationale expansie binnen het segment Dairy. Tegelijkertijd ben je in staat om in de andere segmenten (Beer- en Procestechnologie) nieuwe kansen voor de toepassing van de knowhow van Mueller te zien én te pakken. Jij staat voor groei, ontwikkeling en continuïteit, en draagt verantwoordelijkheid voor het behalen van uitdagende resultaten op het terrein van omzet, marge, marktaandeel en klanttevredenheid.

Je verricht de werkzaamheden onder directe verantwoordelijkheid van de Managing Director en je bent lid van het MT. Je draagt de verantwoordelijkheid voor de afdeling Sales en Marketing en geeft hiërarchisch leiding aan de Salesmanagers, Communicatie/Marketing adviseur en de New Business Manager. Je inspireert, motiveert en coacht de mensen in je team, en bent in staat om te variëren in stijl en aanpak om tot de gewenste resultaten te komen.
Je bouwt een goede samenwerking op met de Managing Director en de andere leden van het MT.

Wie is Mueller?
Mueller ontwerpt, produceert en onderhoudt roestvaststalen producten voor de zuivel-, voedingsmiddelen- en procesindustrie. Voor de zuivel- en bierindustrie bestaat een range standaardproducten, zoals melkkoel- en biertanks. Naast deze seriematige productie is Mueller ook gespecialiseerd in ontwerp en productie volgens klantspecificaties, van enkelstuks tot kleine series. Mueller BV is onderdeel van Paul Mueller Company in Springfield (VS) en bestaat uit ca. 250 medewerkers.

Wat krijg jij ervoor terug?
Mueller kenmerkt zich als een dynamisch, internationaal opererende organisatie met een nuchtere en open sfeer. Een pluspunt is dat je gaat werken bij een organisatie die een bijdrage levert aan een goede én gezonde voedselvoorziening op de wereldmarkt. Bij Mueller telt dus ook het maatschappelijke belang.

Je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng, zelfstandigheid en voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je wordt uitgedaagd tot ontplooiing, creativiteit en ondernemerschap. Mueller vindt het erg belangrijk dat jij op je plek zit binnen het bedrijf.
Het geboden salaris bedraagt tussen de € 7.000,00 en € 9.000,00 bruto per maand; afhankelijk van kennis, ervaring en trackrecord. Daarnaast kom je in aanmerking voor de bonusregeling van Mueller. Aanvullend krijg je de beschikking over een representatieve bedrijfsauto. Beloning is afhankelijk van leeftijd, ervaring en trackrecord.

Functie

 • Leidinggeven aan de Salesmanagers, Communicatie/Marketing adviseur en de New Business Manager
 • Vertegenwoordigen van Mueller op gebied van Marketing en Sales binnen én buiten het Mueller concern
 • Actief netwerken, ontplooien van acquisitieactiviteiten en relatiebeheer bij grote accounts en belangrijke marktpartijen
 • Ondersteuning bieden in het uitbouwen van (internationale) salesactiviteiten en hierin de lead nemen
 • Creëren van een prettige bedrijfscultuur en een gezond werkklimaat

Functie-eisen

 • Afgeronde hbo-opleiding richting techniek en/of commercie
 • Minimaal vijf jaar werkervaring in een vergelijkbare functie binnen een internationale setting
 • Affiniteit met techniek is een must
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Waar ben jij sterk in?

 • Je bent een stevige persoonlijkheid die rust en professionaliteit uitstraalt
 • Je bent technisch en commercieel onderlegd
 • Je beschikt over leidinggevende, motiverende en coachende kwaliteiten
 • Je bent resultaatgericht
 • Je bent een strategische denker en weet het commercieel beleid te vertalen naar operationele salesactiviteiten


Inlichtingen

 • Aantal uren | 40
 • Een talentscan/assessment maakt onderdeel uit van de procedure


Blijf op de hoogte wat in en rondom Eqib gebeurd
Scroll naar top
 *

Wil jij meer weten?

Neem contact met ons op.

Deventer

Keulenstraat 21
7418 ET Deventer

Routebeschrijving
074 349 40 74

Hengelo

Hazenweg 60
7556 BM Hengelo

Routebeschrijving
074 349 40 74

Contact