Shiftleader – Almelo

Waar ga jij aan de slag?

Lekker eten maakt de dag een stuk leuker!

Wij zijn voor Food Connect op zoek naar een Shiftleader (tweeploegendienst) voor de afdeling Portioneer.

Jouw uitdaging? Die zit in het coördineren van de productieprocessen en tegelijkertijd het begeleiden van de medewerkers in jouw team. Werk je graag binnen een innovatieve en groeiende organisatie, waar mensen zichzelf kunnen zijn en de klant de grote winnaar is? Dan moet je zeker verder lezen.

Voor wie ga jij aan de slag?
Food Connect kookt elke dag heerlijke maaltijden voor thuis en voor organisaties. De maaltijden worden aan huis bezorgd, bij zorginstellingen en kleinschalige woongroepen. In Almelo werken 170 werknemers om de verse en kwalitatief goede maaltijden (40.000 per week!) op tijd bij de klanten te krijgen. Een uniek concept dat Food Connect de komende jaren wil blijven ontwikkelen.

Je hebt de leiding over een klein team en bent verantwoordelijk voor drie productielijnen met elk één lijnoperator en twee of drie lijnbediendes. Je bent het meeste van jouw tijd aanwezig tussen jouw collega’s op de werkvloer. Je stuurt jouw collega’s aan en springt bij waar je dat nodig acht. Daarnaast stem je dagelijks zaken af met meerdere disciplines binnen de organisatie om te zorgen dat je “on time” kunt produceren en leveren.

Wat krijg jij ervoor terug?
Je komt te werken in een maatschappelijk betrokken productieorganisatie. Het familiaire karakter binnen de organisatiecultuur maakt het voor veel mensen prettig om te werken. Vrijheid en samenwerken staan hoog in het vaandel.

Wat ga jij doen?

  • Coördineren van de beschikbaarheid van machines, mensen, materiaal en orderinformatie in de shift
  • Zorgen voor het tijdig opstarten en de navolging van verschillende processen en het hierbij naleven van de geldende procedures
  • Aansturen van lijnoperators en overpakmedewerkers
  • Zorgdragen dat de lijnprocessen zo efficiënt mogelijk verlopen
  • Dagelijks afstemmen met de teamleiders over de benodigde grondstoffen
  • Verzorgen van de afstemming met de toeleverende afdeling (keuken) en de afnemende afdeling (orderpicking)
  • Uitvoeren/controleren van de opgestelde productieplanning
  • Samen met jouw team zorg je voor het realiseren van de afdelingsdoelen, die gericht zijn op het behalen van productietargets en kwaliteitsnormen
  • Waar en wanneer dat nodig is ondersteun je jouw collega’s aan de lijn
  • Zorgdragen voor een dagelijkse correcte reiniging van de gebruikte materialen/machines en zorgen voor orde en netheid van de werkomgeving (inclusief opruimen leeggoed e.d.)
  • Tijdig signaleren en oplossen van praktische (technische) problemen (bijvoorbeeld het vastlopen van een machine en een wijziging in de productie)
  • Bespreken van storingen en/of stagnatie in het productieproces met de technische dienst en teamleider en uitvoering geven aan de te nemen maatregelen

Functie-eisen

  • Mbo werk- en denkniveau
  • Minimaal 2 jaar ervaring als leidinggevende
  • Ervaring als operator in de levensmiddelenindustrie is een pré
  • Ervaring met het verrichten van kleine (administratieve) registrerende handelingen
  • Praktische en technische kennis van het bedienen van de installaties en de te volgen procedures
  • Kennis van HACCP-FSSC22000 en maatregelen ten behoeve van voedselveiligheid en veiligheid
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift

Waar ben jij sterk in?

  • Je bent proactief en weet overzicht te behouden
  • Je beschikt over probleemoplossend vermogen
  • Je bent energiek en leergierig
  • Je bent communicatief sterk
  • Je bent een echte doorzetter en flexibel
  • Je bent analytisch en hebt een scherp oog voor efficiency

Extra informatie

  • Aantal uren | 40
  • Je werkt in een tweeploegendienst
  • Een talentscan maakt onderdeel uit van de procedure