Technisch Consultant – Enschede

← Terug naar overzicht

Waar ga jij aan de slag?

Heb jij een technische achtergrond in IT, ben jij een generalist die regie kan voeren en de complexe context binnen een ziekenhuis kan begrijpen? Dan ben jij als Technisch Consultant bij het Medisch Spectrum Twente (MST) aan het juiste adres.

Wij zoeken een Technisch Consultant, een echte teamplayer met goede sociale skills. Je kunt werken in een 7/24 uurs bedrijf, waarbij ICT een belangrijke rol speelt in de continuïteit van het zorgproces. Daarvoor is het belangrijk dat je enige ervaring en een achtergrond hebt in systeembeheer, infrastructuren of netwerken. Hecht jij belang aan jezelf verder ontwikkelen? Dan moet je zeker verder lezen!

Wie is het MST?
MST in Enschede is één van de grootste topklinische ziekenhuizen van Nederland en tevens één van de grootste werkgevers in Twente. Voor het tiende jaar op rij mochten zij de Top Employer Cure & Care award in ontvangst nemen. Dit jaar was extra bijzonder, omdat het ziekenhuis in de categorie ‘Cure & Care’ is uitgeroepen tot de beste werkgever! Daarmee scharen ze zich onder de beste organisaties in de zorg.

Binnen dit topklinisch ziekenhuis staat de patiënt centraal en proberen 3800 medewerkers iedere dag de kwaliteit van de zorg en bijbehorende processen te verbeteren. Het creëren van een gastvrije, hoogwaardige en veilige omgeving is heel belangrijk en daar hebben ze de allerbeste collega’s voor nodig!

De afdeling IC/MT
Als Technisch Consultant ben je werkzaam op de afdeling IC/MT wat staat voor ICT, gecombineerd met Medische Technologie. Zij hebben 18.000 netwerkpoorten, 4000 werkplekken en 900 servers. De afdeling bestaat uit ongeveer 100 FTE verdeeld over de Servicedesk, Technisch en Functioneel applicatiebeheer, Business Information Management, Medische Technologie, Architectuur en een aantal staffuncties. Jouw rol als Technisch Consultant valt binnen de groep Architectuur.

Jouw team
Met vijf collega’s vorm jij het team van Technisch Consultants. Met elkaar zijn jullie er verantwoordelijk voor dat het applicatielandschap te allen tijde blijft draaien. Daarnaast breng jij vanuit de inhoud advies uit over welke nieuwe systemen/pakketten en applicaties moeten worden geïmplementeerd. Ook krijg je vanuit de infraarchitect TOGAF-ontwerpen aangereikt en vertaal jij dit door op zowel globaal als op technisch detail. Ontwikkelingen waar het team zich zoal mee bezighoudt zijn een grote EPD-implementatie die ophanden is en het uitbreiden van regionale samenwerking. Het team is veelal met gebruikers zoals artsen en verpleegkundigen in gesprek over behoeftes en het gebruik van nieuwe functionaliteiten waardoor ze hun werk nog beter kunnen uitoefenen.

Wat biedt MST jou?
Als Technisch Consultant ga je aan het werk in een complexe en interessante omgeving waar altijd uitdagingen te vinden zijn en initiatief erg gewaardeerd wordt. Kenmerkend voor het team waarin jij komt te werken is de hoeveelheid humor die je hier terugvindt, een laagdrempelige sfeer en een groot saamhorigheidsgevoel.

Persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling worden op verschillende manieren gefaciliteerd. Uiteraard biedt MST gelegenheid cursussen en certificeringen te volgen. Bovendien heb je collega’s met meer dan 10 jaar ervaring, waarop je altijd een beroep kunt doen.

Je zal starten met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast contract. De functie is ingeschaald op het niveau FWG 55/60 conform de CAO Ziekenhuizen, afhankelijk van opleiding en ervaring. MST kent een fulltime werkweek van 36 uur, een eindejaarsuitkering en een vakantietoeslag van 8.33%. Naast een uitdagende werkomgeving biedt MST een meerkeuze arbeidsvoorwaardensysteem, dat je in staat stelt om uren en salaris flexibel in te zetten voor bijvoorbeeld een sportabonnement of fiets. Klik hier voor meer informatie over MST als werkgever.

Wat ga jij doen?

 • Als Technisch Consultant ben jij, samen met jouw collega’s verantwoordelijk voor het blijven ontwikkelen en innoveren van het applicatielandschap
 • Jij signaleert en inventariseert binnen de verschillende afdelingen problemen, behoeften en vertaalt dit naar oplossingen en adviezen
 • Je begrijpt de gebruikersimpact van wijzigingen, de weerstand die hiermee gepaard kan gaan en weet hoe hiermee om te gaan
 • Je spart met architecten en externe leveranciers
 • Je kunt project start architectuur vertalen naar een globaal technisch ontwerp en gedetailleerd technisch ontwerp en weet deze eventueel ook te realiseren

Wat wordt er van jou gevraagd?

 • HBO werk- en denkniveau
 • Sociale skills en context awareness is het allerbelangrijkste
 • 0 tot maximaal 5 jaar werkervaring
 • Windows, VMware, Hyper-V, MS SQL, SQL en idealiter Azure technologieën
 • Aantoonbare werkervaring of affiniteit met IT

Waar ben jij sterk in?

 • Jij beschikt over een flinke dosis leervermogen en leergierighed
 • Als echte teamplayer zoek je samen met jouw collega’s naar de beste oplossing en helpen jullie elkaar waar mogelijk
 • Jij schakelt snel en kunt je prioriteiten verleggen
 • Je hebt een groot oplossingsvermogen, weet de juiste vragen te stellen en staat stevig in je schoenen
 • Jij beschikt over innoverend en inlevingsvermogen
 • Jij bent proactief, positief ingesteld, kunt goed tegen veranderingen en bent geduldig
 • Jij bent analytisch sterk, kunt overtuigen en je bent een generalist op IT

Extra informatie

 • Aantal uren | 36 uur
 • Een talentscan maakt onderdeel uit van de procedure