Vanuit huis stage lopen

De zesde week van onze stage op kantoor bij Eqib in Hengelo en Deventer was net aangebroken toen de boodschap kwam dat we met z’n allen zo veel mogelijk thuis moesten werken. Dat gold voor ons als stagiaires ook. Dat was even schrikken! Gelukkig kunnen wij wel ‘gewoon’ onze stage afmaken, maar dan vanuit huis.

In deze blog vertellen wij (Jade & Ilse Anna, tweedejaars HRM studenten aan het Saxion in Deventer) je meer over onze ervaringen bij Eqib tot nu toe.

Aangepast de praktijkervaring opdoen

Toen wij het bericht van Saxion ontvingen waarin vermeld werd dat wij niet meer op locatie stage mochten lopen, was dat in eerste instantie natuurlijk flink balen. We waren net goed op weg en begonnen onze draai bij Eqib te vinden. Het was dus even omschakelen, contact zoeken met onze stagebegeleiders en kijken wat we voor elkaar konden betekenen. Omdat het besluit natuurlijk deels onverwachts kwam, hadden wij allebei onze werklaptop niet meegenomen naar huis. Dat was snel opgelost, doordat de benodigde systemen makkelijk te installeren waren op onze eigen laptop. Daarnaast kregen we ook de mogelijkheid om de laptops van kantoor op te halen. Op die manier kwamen we al snel weer met onze Eqib collega’s in contact.

Doordat wij via MS Teams makkelijk met alle collega’s in contact konden komen, ontstonden al snel opdrachten die wij ook vanuit huis konden uitvoeren. Waar wij voorheen bezig waren met het bijwonen van intakegesprekken met kandidaten, is dat nu niet meer mogelijk. Wel kunnen wij collega’s op andere wijze ondersteunen. Zo zijn we bijvoorbeeld bezig geweest met het schrijven van een hand-out over het gebruik van LinkedIn Recruiter, het maken van LinkedIn posts voor de Eqib IT LinkedIn pagina, het maken van een concurrentieanalyse en het zoeken naar kandidaten voor vacatures. Het is heel fijn om te merken dat collega’s ons blijven betrekken in het werk dat ze doen en meedenken over hoe wij ze hierin kunnen ondersteunen.

Nu we thuis werken doen we ook nieuwe ervaringen op. Zo staat er ook een aantal opdrachten voor ons klaar op het gebied van marketing. Dit levert ons nieuwe inzichten op in dit vakgebied en hoe marketing bijdraagt aan het HR vakgebied. Ook verbeteren wij onze schriftelijke communicatie op professioneel vlak, doordat er veel meer via de mail en chat wordt gecommuniceerd.

HRM Stage: maar dan net even anders

Onze stage verloopt op dit moment natuurlijk heel anders dan hoe wij dat voor ogen hadden, maar dat maakt het niet minder interessant of leerzaam. Misschien biedt het nu juist wel kansen. Doordat we vanuit huis aan de slag gaan worden we creatiever, zelfstandiger en denken we bewuster na over wat wij kunnen betekenen voor Eqib. Natuurlijk zijn er ook andere voordelen aan het thuiswerken. Zo hoeven we niet meer te reizen en blijft er in de ochtend wat tijd over om iets langer te slapen.

Maar het kan soms ook lastig zijn om thuis te werken, zeker wanneer je nog niet precies weet waarmee je aan de slag kunt. Wij hebben gemerkt dat het helpt om structuur te geven aan de dag. Iedere dag op dezelfde tijd opstaan, om half negen beginnen met je werk en om vijf uur ook weer stoppen. De verleiding is af en toe groot om nog even lekker door te werken wanneer je in een flow zit. Maar het is ook belangrijk om tussendoor pauze te nemen en even niet gefocust te zijn. Het werken met een to do-list vinden wij allebei erg fijn. Hierdoor heb je een goed overzicht van de dingen die je op een dag wil afronden en het geeft een voldaan gevoel wanneer je een taak kunt afstrepen. Wie weet heb je wat aan onze tips.

Marketing Stage: maar dan nog creatiever

Voor ons als HR-stagiaires was het relatief makkelijk om thuis aan te slag te gaan met verschillende werkzaamheden. De beschikbaarheid van een laptop en telefoon is voldoende. Maar hoe is dat voor de video stagiair van Eqib, Dirk-Jan?

Voorheen was Dirk-Jan druk met het schieten van mooie videobeelden en het editen van deze beelden voor video’s ter ondersteuning van vacatures. Omdat hij nu natuurlijk niet meer bezig kan met het daadwerkelijk opnemen van deze beelden, is hij druk aan het editen geslagen en focust hij zich op het zo creatief mogelijk in elkaar zetten van de beschikbare beelden. Gelukkig kon hij thuis makkelijk aan het werk, want zijn laptop had hij voor alle zekerheid al meegenomen. Thuis heeft hij er een extra beeldscherm naast gezet en een fijne werkplek was gecreëerd.

De grootste verandering voor Dirk-Jan is toch wel het vele thuis zijn. Om toch gemotiveerd en productief bezig te blijven maakt hij samen met het Marketing team gebruik van Trello (een samenwerkingstool waarbij je goed overzicht kan creëren waar iedereen mee bezig is). Dit deed hij voorheen ook al, maar nu is dit extra handig. Hij vindt het super fijn dat hij ondanks deze crisis toch zijn stage kan blijven lopen bij Eqib om uiteindelijk zijn studiepunten te behalen.

Leerzaam tot aan het einde

Wij zijn super happy dat we in deze periode toch onze stage kunnen en mogen blijven lopen bij Eqib. We hopen de aankomende tijd nog veel te leren en over een aantal weken toch nog in Hengelo en Deventer op kantoor aanwezig te kunnen zijn.

Wil jij nou meer weten over hoe het is om stage te lopen bij Eqib? Neem dan contact met ons op via: ia.ruessink@eqib.nl of j.stoof@eqib.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen verwante artikelen

  Al bijna 20 jaar jouw HR Business Partner

  Wil jij meer weten?

  Neem contact met ons op.

  Hengelo
  Hazenweg 60
  7556 BM Hengelo
  Routebeschrijving
  074 349 40 74

  Deventer
  Keulenstraat 21
  7418 ET Deventer
  Routebeschrijving
  074 349 40 74

  Zwolle
  Grote Voort 207
  8041 BK Zwolle
  Routebeschrijving
  074 349 40 74

  Contact