8 tips om jouw zzp opdrachten en onderneming te laten groeien

Tips om Freelance, interim en zzp opdrachten binnenhalen

Werk jij op zzp basis voor jezelf, is het einde van je opdracht in zicht en liggen er nog geen nieuwe of voldoende opdrachten op de plank? In dit blog delen wij effectieve manieren die jou als zzp’er kunnen helpen bij het effectief binnenhalen van freelance, interim en/of zzp opdrachten en het laten groeien van jouw onderneming. 

 1. Definieer je doelgroep 

Voordat je op zoek gaat naar opdrachten is het belangrijk om je doelgroep te definiëren. Identificeer de specifieke branches, bedrijfsgroottes en/of demografische kenmerken van de ideale klanten die je wilt aantrekken. Dit stelt je in staat om gerichter te zoeken en je marketinginspanningen te optimaliseren. 

 1. Bouw een sterke online aanwezigheid op 

Een professionele en aantrekkelijke website is essentieel voor zzp’ers. Zorg ervoor dat je website je diensten en expertise(s) duidelijk communiceert en in beeld brengt. Optimaliseer je website voor zoekmachines, zodat potentiële klanten je gemakkelijk kunnen vinden wanneer ze naar relevante diensten zoeken.   

 1. Wees actief op Social Media  

Maak gebruik van sociale media platforms, zoals LinkedIn, Twitter en Facebook, om jezelf te profileren en te netwerken. Deel waardevolle content, neem deel aan relevante discussies en bouw relaties op met potentiële klanten en collega’s in je vakgebied. 

 1. Verzamel aanbevelingen en referenties 

Positieve aanbevelingen en referenties kunnen het vertrouwen van potentiële klanten vergroten. Vraag tevreden klanten om een korte testimonial te schrijven of om je diensten aan te bevelen aan hun netwerk. Deze sociale bewijskracht kan je geloofwaardigheid versterken en nieuwe opdrachten genereren. 

 1. Actief netwerken 

Netwerken is een krachtige manier om nieuwe opdrachten binnen te halen. Bezoek relevante evenementen en bijeenkomsten. Wees proactief en leg contact met (potentiële) klanten, branchegenoten en andere professionals. Vergeet niet om je (online) visitekaartje mee te nemen en (online) opvolging te doen na het evenement. 

 1. Bied een unieke propositie  

Onderscheid jezelf van je concurrenten door een unieke propositie aan te bieden. Identificeer je sterke punten en communiceer deze duidelijk naar potentiële klanten. Wat maakt jou nou anders en waarom zouden klanten voor jou moeten kiezen? 

 1. Onderhoud je relaties 

Het stopt niet bij de afronding van een opdracht, het is belangrijk om in contact te blijven met je klanten. Stuur ze een bedankmail, vraag naar feedback en houd ze op de hoogte van (nieuwe) diensten. De kans is groot dat ze opnieuw met je samenwerken of je aanbevelen bij anderen. 

 1. Sluit je aan bij online freelancerplatforms 

Maak gebruik van online platforms om nieuwe opdrachten te vinden. Deze platforms bieden een eenvoudige manier om je diensten te promoten en potentiële klanten te bereiken 

Met deze tips ben je goed uitgerust om als zzp’er opdrachten binnen te halen en je bedrijf naar een nieuwe hoogte te tillen. Onthoud wel dat geduld, consistentie en een proactieve aanpak essentieel zijn! Experimenteer met de tips en kijk wat het beste voor jou en jouw organisatie werkt en blijf jezelf voortdurend promoten en verbeteren. Door een sterke online aanwezigheid op te bouwen, actief te netwerken en jezelf te onderscheiden, leg je een stevig fundament voor het aantrekken van nieuwe klanten en opdrachten en het laten groeien van jouw onderneming.  

Veel succes met het binnenhalen van jouw opdrachten! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen verwante artikelen

  Al bijna 20 jaar jouw HR Business Partner

  Wil jij meer weten?

  Neem contact met ons op.

  Hengelo
  Hazenweg 60
  7556 BM Hengelo
  Routebeschrijving
  074 349 40 74

  Deventer
  Keulenstraat 21
  7418 ET Deventer
  Routebeschrijving
  074 349 40 74

  Zwolle
  Grote Voort 207
  8041 BK Zwolle
  Routebeschrijving
  074 349 40 74

  Contact