Assessments

Krijg inzicht in talenten, drijfveren, persoonlijkheid en ontwikkelpotentieel van je medewerkers om onderbouwde HR-beslissingen te maken. 
Mensen presteren het best wanneer ze hun talenten volledig kunnen inzetten en ze energie krijgen van het werk wat ze doen! Op basis van inzicht in jouw medewerkers kun je het beste uit jouw medewerkers halen en de juiste medewerkers op de juiste plek zetten binnen jouw organisatie. Assessments geven jou inzicht in de talenten van jouw (potentiële) medewerkers.

Wanneer zet je Assessments in?

Ontwikkelassessments

Inzicht in het ontwikkelpotentieel van medewerkers.

Vergroot de bewustwording van de medewerker ten aanzien van zijn/haar drijfveren, talenten en ontwikkelpotentieel door middel van een ontwikkelassessment. Een sterke basis van waaruit een medewerker aan de slag kan met zijn/haar eigen ontwikkeling en de organisatie hier optimaal in kan faciliteren. Op deze manier ben jij in staat het beste uit je medewerkers naar boven te halen. Dé basis voor de ontwikkeling van medewerkers en de organisatie als geheel.

Selectie assessments

Vind dé match bij het functieprofiel

Om als organisatie voorop te blijven lopen in de markt, ben je altijd op zoek naar het juiste talent voor jouw organisatie. Daarbij wil je zekerheid over de match tussen het functieprofiel en de kandidaat. Een geschiktheidsassessment biedt daarin onafhankelijk en objectief advies doordat je inzicht krijgt in de drijfveren, talenten en het ontwikkelpotentieel van kandidaten. Zo kun jij erop vertrouwen dat je nieuwe medewerker past in de functie en je organisatie en verlaag je de kans op een mishire.

De verschillende situaties

Ben je op zoek naar een nieuwe collega en heb je een sollicitatieprocedure opgestart? Vind je het lastig om in te schatten of díe persoon van waarde zal zijn voor jóuw bedrijf? Dan biedt een assessment jouw onafhankelijk en objectief advies over drijfveren, talenten en ontwikkelpotentieel
Heb jij een medewerker die de ambitie heeft uitgesproken om door te willen groeien of waarvan je ziet dat er meer in zit dan dat er nu uitkomt? Op het moment dat medewerkers hun talenten in kunnen zetten, zijn ze gemotiveerder en productiever. Maar voordat je in kan zetten op hun talenten moet je inzicht krijgen in die talenten.
In welke fase jouw team zich ook bevindt, haal het beste uit jouw team. Maak van jouw team een topteam en behaal betere resultaten. Start met het verkrijgen van inzicht in de talenten in je team door gebruik te maken van een assessment.
Als organisatie heb je behoefte aan sterk leiderschap. Leiders die vorm en sturing geven aan de organisatie van de toekomst. Een assessment gericht op management ontwikkeling in een snelle manier op de potentie van management en leidinggevenden te onderzoeken.
Functioneren van medewerkers gaat enerzijds over hun eigen talenten en mogelijke valkuilen en anderzijds over hetgeen wat in de functie wordt verwacht van de medewerker. Welke eisen worden aan een functie gesteld en welke competenties worden er gevraagd? Hoe matcht dit en op welke wijze kan deze match vergroot worden? Bijvoorbeeld door het ontwikkelen van een aantal competenties.
Voordat je een trainingstraject of coaching traject ingaat is het goed om inzicht in jezelf te krijgen. Waar sta je nu en waar kan je nog naar toe groeien? Kortom, concrete handvatten om mee aan de slag te gaan in een training of coaching.
Medewerkers presteren het beste wanneer ze gebruik maken van hun talenten en mogelijkheden op elk moment van hun carrière en levensfase. Om een leven lang inzetbaar te zijn en te blijven is het van belang dat je doet wat in het verlengde ligt van je talenten en dat je helder hebt waar jij naar toe wilt en waar je waarde wil en kan vergroten voor de lange termijn.
Zit een medewerker niet meer op zijn/haar plek op een functie, binnen het team of bij de huidige werkgever? Dan kan Newplacement de uitkomst bieden. Dit start met het verkrijgen van meer zelfinzicht.

Stappenplan

 • Intake/kennismakingsgesprek
  Wij vinden het van belang dat we jouw vraag goed inventariseren middels een kennismakingsgesprek, om je het beste te kunnen adviseren over de inzet van assessments en om voor jouw specifieke vraag of situatie een passende oplossing (maatwerk) samen te stellen.
 • Informeren en uitnodigen van de kandidaat
 • Afname assessment
  Bijvoorbeeld: 
  IQ Tests, Persoonlijke analyses, Talentscan of Praktijksimulaties (zowel online als offline)
 • Bespreken van de uitslag met de kandidaat 
 • Advies richting de klant
Marije Hampsink
Wil jij meer weten over hoe assessments jouw organisatie verder kunnen helpen? Wij adviseren en denken heel graag met je mee!
Blijf op de hoogte wat er in en rondom Eqib gebeurt.
 *

Wil jij meer weten?

Neem contact met ons op.

Deventer

Keulenstraat 21
7418 ET Deventer

Routebeschrijving
074 349 40 74

Hengelo

Hazenweg 60
7556 BM Hengelo

Routebeschrijving
074 349 40 74

Contact