Ga aan de slag met ervaren leiderschapstrainers en leidinggevenden uit de praktijk. Je wordt geconfronteerd, uitgedaagd, gaat de discussie aan en krijgt inzicht in jezelf, de organisatie en je (toekomstige) team.

Na het volgen van dit leiderschap ontwikkelingstraject:

Invulling van ons leiderschapstraject

Het leiderschapstraject bestaat uit drie modules, coachinig & intervisie momenten en learning bites:

Module 1 bestaat uit twee dagen waarin jij centraal staat. Wie ben jij als leidinggevende, welke communicatiestijl hanteer je en welke leidinggevende stijl past bij jou?

 • Jouw leiderschapsstijl
 • Jouw ontwikkelpunten en kwaliteiten als leidinggevende
 • Jouw communicatiestijl en verschillende gesprekstechnieken

Module 2 bestaat uit twee dagen waarin jij en jouw team centraal staan. Je gaat jouw team analyseren. Je leert welke ontwikkelingsfases een team door maakt en welke groepsdynamiek er speelt in jouw team en wat jouw team nodig heeft.

 • Jouw team
 • Groepsdynamiek
 • Aanpassen van jouw leidinggevende stijl aan jouw team en de individuele medewerkers
 • Ruimte voor eigen casuïstiek

Module 3 is opgedeeld in twee losse dagen. De eerste dag staat in het teken van de managementsimulatie. Tijdens de managementsimulatie breng je de tot nu toe geleerde kennis en opgedane vaardigheden in de praktijk. De tweede dag staan de volgende onderwerpen centraal:

 • Jouw rol en positie binnen de organisatie
 • Ontwikkelen van jouw leiderschapsvisie
Eqib staat voor The Human Factor  en daarmee verdieping in wie jij bent, welke talenten je hebt en welke ontwikkeling jij hebt door te maken. Onderdeel van het leiderschapstraject zijn dan ook drie individuele coachingsgesprekken van 1,5 uur.  Daarnaast ga je met elkaar aan de slag om lastige situaties in de praktijk te bespreken en elkaars kennis en ervaring te benutten om tot een oplossing te komen in de vorm van intervisie.

Tijdens de modules zijn er momenten voor Learning bites. Dit zijn korte interventies om jouw ontwikkeling verder te stimuleren.

 • Inspirerende leidinggevende als eigen gastspreker uit eigen praktijk
 • Video analyse
 • Reflectieverslagen
 • Praktijkopdrachten
Tussen de modules door moet je rekening houden met een ureninvestering van ongeveer vier tot zes uur.

Praktische informatie over het leiderschapstraject

Kosten voor het leiderschapstraject zijn € 3.495,- per deelnemer. Dit is inclusief alle materiaalkosten en arrangement.

Na aanmelding voor dit leertraject sturen we je een intake formulier toe. Hierin kun je aangeven waarom deze training voor jou relevant is en wat jij graag wilt leren. Als jouw inschrijving definitief is plannen wij een intake met jou en jouw leidinggevende om jouw leerdoelen voor dit traject te horen en verwachtingen af te stemmen. Dit zodat wij hier rekening mee kunnen houden tijdens het traject en ook om jouw leidinggevende te kunnen betrekken bij het leerproces.

Leiderschap ontwikkeling subsidie?

Als organisatie, medewerker of gewoon als mens is ontwikkeling essentieel. Deze ontwikkeling kan zowel vakinhoudelijk of meer persoonlijk van aard zijn. Maar… opleiding kost geld en dat heb je niet altijd op de plank liggen zowel als organisatie als individu. Dan is het handig wat af te weten van de beschikbare subsidies die er zijn. Hierin kunnen wij zeker met je meedenken! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of lees alles over de verschillende subsidie opties in het kennisartikel ‘Leren met subsidie’.

De trainers voor leiderschapsontwikkeling

Martijn Cremers

Elke dag help ik, als personeel- en organisatiewetenschapper, mensen, teams & organisaties zichzelf te leren kennen, om vervolgens een ontwikkelstap te maken in de gewenste richting. Leiders hebben hier een cruciale rol in, zij dragen de ontwikkeling van een organisatie in de goede richting of zorgen voor de stagnatie. Laat mij jou helpen om het optimale uit jezelf, jouw team en de organisatie te halen.

Jurgen Reese

Ik houd mij bezig met de persoonlijke ontwikkeling van mensen, o.a. door training en coaching. Thema’s die hierin vaak terugkomen zijn persoonlijk leiderschap en communicatie in management en sales. Als trainer ben ik bezig op het snijvlak van training en consultancy. Kenmerkend voor mij zijn mijn scherpe analytische vermogen, mijn duidelijke en resultaatgerichte instelling met daarbij oog voor de intermenselijke relatie.
Michiel Brouwer
Meer weten over leiderschap ontwikkelingstraject? Michiel vertelt je er graag over!

Wil jij meer weten?

Neem contact met ons op.

Hengelo
Hazenweg 60
7556 BM Hengelo
Routebeschrijving
074 349 40 74

Deventer
Keulenstraat 21
7418 ET Deventer
Routebeschrijving
074 349 40 74

Zwolle
Grote Voort 207
8041 BK Zwolle
Routebeschrijving
074 349 40 74

Contact

Al bijna 20 jaar jouw HR Business Partner