HR van de Toekomst

Alles is in verandering, continu. En de toekomst is deels maakbaar maar grotendeels onbekend. Toch proberen we hier grip op te krijgen. Vandaar ons Inspivent HR van de Toekomst. Gerard Evers, adviseur op het gebied van economische personeelsmanagement,  nam ons mee in Strategische Personeelsplanning. Door het verzamelen van informatie van de huidige situatie en de gewenste situatie met daarbij ook de financiële impact op de organisatie maak je de nodige te ondernemen stappen helder.  Zoals hij het vertelt klinkt het simpel en eigenlijk heel logisch om te doen. Wat is je huidige personeelsbezetting en, gekeken naar de ontwikkelingen die impact hebben op jouw organisatie, de gewenste personeelsbezetting? Wat is er dan vervolgens nodig om daar te komen? Door als HR adviseur/manager juist ook de financiële impact mee te nemen spreek je dezelfde taal als het management/directie en bereik je daardoor vaak meer omdat je je argumenten feitelijk kan onderbouwen met cijfers en gegevens. Je bent daardoor dé sparringspartner voor de Business, een HR Business Partner dus.

Tegen deze feitelijke en meetbare Strategische Personeelsplanning werd door Inge van Nispen, consultant Mensgericht Organiseren, een ander perspectief belicht. De kant van de medewerker. Nee, niet de organisatie of management of directie heeft bepaald wat jij gaat doen of moet, dat doe jij zelf. Jij komt de organisatie wat brengen, en jij hebt de organisatie nodig, de organisatie is er voor jou en niet andersom.

Van Human Resources naar Resources for Humans. Het uitgangspunt voor HR van de toekomst is dus die van de medewerker zelf, de mens staat centraal vanuit de 4V’s
Vertellen, Verkennen, Verbinden en Verwonderen.

Twee verschillende perspectieven de ene adviseur heeft meer met de feitelijkheden de ander met de mens staat centraal kant. Concluderend heb je beide nodig voor de toekomst, meten is weten en zonder mensen geen organisatie. Wat ga jij voor de toekomst oppakken?

Gastsprekers

  • Gerard Evers
  • Inge van Nispen

Al bijna 20 jaar jouw HR Business Partner

Wil jij meer weten?

Neem contact met ons op.

Hengelo
Hazenweg 60
7556 BM Hengelo
Routebeschrijving
074 349 40 74

Deventer
Keulenstraat 21
7418 ET Deventer
Routebeschrijving
074 349 40 74

Zwolle
Grote Voort 207
8041 BK Zwolle
Routebeschrijving
074 349 40 74

Contact