Klantcase

"Sterker leiderschap, beter teamwerk"

Medisch Spectrum Twente (MST) is één van de grootste topklinische opleidingsziekenhuizen. Circa 3500 medewerkers zetten zich in voor de gezondheid in de regio Twente. Op de hoofdlocatie in Enschede staat een modern ziekenhuis.

MST bouwt aan de zorg van de toekomst en biedt op ieder moment zorg die waarde toevoegt voor de patiënt. In de zorg voor onze patiënten combineren zij het beste van mens en technologie. Betrokken en bevlogen medewerkers staan hierin centraal.

Medisch Spectrum Twente in Enschede

Onze opdracht

De zorg is volop in beweging. De zorgvraag loopt op, er moet steeds meer met minder mensen en de noodzaak voor innovatie is groot. Dat is uitdagend en geeft druk op mensen en processen. Deze ontwikkelingen vragen een heldere aanpak in werken én leidinggeven. Als leidinggevende ben je de hefboom voor gedragsverandering. Dat vraagt inzicht in jezelf, het team en handvaten om medewerkers te stimuleren, motiveren en te ondersteunen in verandering. Om die handvaten te bieden en leidinggevenden wendbaar te maken binnen MST is aan Eqib gevraagd een leerprogramma samen te stellen voor de (startend) leidinggevenden.

Het resultaat

Bij MST is het leiderschapsprogramma ontwikkeld met een dubbele focus die essentieel is voor het collectief:

  1. Persoonlijke bekwaamheid: Het versterken van (startend) leidinggevenden in hun (nieuwe) rollen, zodat zij zich vaardig en zelfverzekerd voelen.
  2. Teamdynamiek: Leidinggevenden spelen een cruciale rol in het creëren van een positief klimaat binnen teams. Een veilige en ondersteunende omgeving is fundamenteel bij ontwikkeling en verandering.

Het programma
Het leiderschapsprogramma bij MST combineert diverse leercomponenten die speciaal zijn afgestemd op de behoeften en de taal van het ziekenhuis:

  • Trainingsmodules die relevante thema’s behandelen
  • Individuele coaching voor persoonlijke ontwikkeling
  • Intervisie sessies die reflectie en groei bevorderen
  • Buddy systematiek die zorgt voor continue ondersteuning en verbinding tussen de leidinggevenden

Duurzame Impact
Deelnemers ervaren significante verbeteringen tijdens het programma, die versterkt worden door voortdurende praktische toepassing en verdieping na het programma.

Dankzij de voortzetting van intervisie en het behouden van de buddy systematiek blijven leidinggevenden ook na de formele afronding actief met elkaar in verbinding staan:

  • Voortgezette persoonlijke en professionele ontwikkeling: Leidinggevenden blijven hun vaardigheden verfijnen en verdiepen door regelmatige zelfgeorganiseerde intervisies
  • Versterkte onderlinge connecties: Het buddy-systeem stimuleert een cultuur van continu steun en samenwerking, waardoor leidinggevenden duurzaam van elkaar blijven leren en elkaar blijven ondersteunen in hun ontwikkeling
Nanda Geurts
Nanda Geurts
Speelt er bij jouw een HR vraagstuk waarbij wij je kunnen helpen? Dan kom ik graag met je in contact.
"De samenwerking met Eqib wordt ervaren als open, flexibel en ontzorgend. Samen met de consultants van Eqib en de trainers is het programma op maat gemaakt voor MST. Het sluit naadloos aan bij de specifieke uitdagingen en kansen binnen de gezondheidszorg."
MST
Remke Schwartz
Adviseur Learning & Development

Net als MST succes behalen?

Al bijna 20 jaar jouw HR Business Partner

Wil jij meer weten?

Neem contact met ons op.

Hengelo
Hazenweg 60
7556 BM Hengelo
Routebeschrijving
074 349 40 74

Deventer
Keulenstraat 21
7418 ET Deventer
Routebeschrijving
074 349 40 74

Zwolle
Grote Voort 207
8041 BK Zwolle
Routebeschrijving
074 349 40 74

Contact