Klantcase

Persoonlijke TMA

Ter voorbereiding van een volgende stap heeft Annemarie een persoonlijke talentscan bij Eqib gedaan. Inzicht in jezelf door een assessment is eigenlijk een cadeautje voor jezelf!

Onze opdracht

‘Mijn huidige baan stopt volgens planning in september, en ik wou nu eens niet automatisch voor de bekende makkelijke, veilige keuze gaan, maar echt kijken wat er bij mij past’

Ik kende Marion Teesink en daardoor Eqib al langer dus toen ik erover na zat te denken wat ik na mijn huidige baan zou gaan doen was Eqib een logische plek om aan te kloppen. Voor mij was de keuze voor Eqib én de TMA een vanzelfsprekende. Als het gevoel goed zit hoef je niet verder te kijken. Al is een TMA in het kader van een sollicitatie wel een ander proces dan een TMA puur voor jezelf. Een assessment in een wervingsproces vul je toch wel bewust of onbewust in met de baan in het achterhoofd. Ik was echt op zoek naar een tool die mij meer inzicht in mezelf gaf en waardoor ik ook motivatie kreeg om niet te kiezen voor mijn comfortzone in een nieuwe baan maar juist op zoek te gaan naar een baan en werkomgeving die écht bij mij past. Het accepteren van dingen die niet je sterkste kant zijn is daar ook onderdeel van.

Het resultaat

Het invullen van de TMA ging online, de terugkoppeling was echter wel een persoonlijk gesprek. Het was een fijn gesprek waarbij Michelle ook echt ruim de tijd nam om alles door te nemen, door te vragen en ook uitleg te geven op punten waar ik mijzelf minder in herkende. Vanuit context kun je de scores vaak nog beter begrijpen. De insteek van de TMA om alles te zien als een talent is ook prettig. Er is geen goed of slecht alleen krijg je inzicht in de competenties die in de basis het beste bij jou passen. Wat past bij jouw natuur? En de competenties waar je niet zo hoog op scoort willen niet zeggen dat je deze niet kan ontwikkelen, maar dat je er waarschijnlijk wat meer moeite voor moet doen.
Uit het gesprek haalde ik bijvoorbeeld dat ik liever meer met mensen uit mijn eigen vakgebied zou werken. Meer mogelijkheden tot inhoudelijk sparren met collega’s. Dus dat is wel iets wat ik zeker meeneem in mijn zoektocht.

Toen ik na de terugkoppeling naar huis ging had ik echt het gevoel dat ik een duidelijk fijn beeld van mezelf had gekregen!
Uiteraard is de terugkoppeling slechts stap 1, het is nu zaak om er in de praktijk ook wat mee te doen. Het heeft mij wel een stok achter de deur gegeven om in de voorbereiding naar mijn nieuwe baan niet in mijn comfortzone te blijven maar juist op zoek gaan naar een volgende uitdaging die echt bij mij past en mij verder gaat brengen. Dus de echte impact van het inzicht wat ik heb gekregen zie je pas later en is iets waar ik nu echt actief mee bezig moet! Een mooie motivatie!
Een rapport met inzage in jezelf en jouw drijfveren, een cadeautje voor jezelf!

Speelt er bij jouw een HR vraagstuk waarbij wij je kunnen helpen? Dan kom ik graag met je in contact.
Vanuit kwetsbaarheid naar vertrouwen en inzicht in je eigen talenten en drijfveren.
Annemarie Mertens

Net als Annemarie Mertens succes behalen?

Al bijna 20 jaar jouw HR Business Partner

Wil jij meer weten?

Neem contact met ons op.

Hengelo
Hazenweg 60
7556 BM Hengelo
Routebeschrijving
074 349 40 74

Deventer
Keulenstraat 21
7418 ET Deventer
Routebeschrijving
074 349 40 74

Zwolle
Grote Voort 207
8041 BK Zwolle
Routebeschrijving
074 349 40 74

Contact