Representing you: Create a great CV!

Jouw CV is je visitekaartje en opent deuren naar jouw nieuwe baan!
Daarom is het belangrijk dat jouw CV een goede reflectie is van jezelf én dat deze professioneel en netjes overkomt.

Af en toe krijgen wij de vraag om iemands CV te bekijken en te kijken of er nog verbeterpunten zijn. Dat is voor sommige mensen al een hele stap om te vragen. Wat ik best goed kan begrijpen, want dat is ook lastig. Vooral als je lang niet gesolliciteerd hebt, net van school af komt of gewoon door veranderende omstandigheden.

Dan is het goed om te kijken of je CV nog up-to-date is en nog reflecteert wie jij bent. Een goede recruiter of werkgever weet dat een CV meer is dan alleen de inhoud. Zo geven sommige mensen een persoonsbeschrijving bij hun CV. Dan kijkt een recruiter niet alleen naar wat er staat, maar vooral ook wat er niet staat! Iemand geeft bijvoorbeeld aan dat hij conceptueel is, visie heeft, analytisch is en gemakkelijk nieuwe dingen leert (Verhoeven, 2016). Daaruit blijkt dat zijn zelfbeeld en interesses sterk focussen op; ‘probleem oplossen’, maar veel minder op de vaardigheid; ‘beïnvloeden’, iets wat nodig is voor mensen aansturen, motiveren of samenwerken (Verhoeven, 2016). Hetzelfde geldt voor een rommelig en chaotisch CV voor een kandidaat die solliciteert op een functie waar punctualiteit erg belangrijk is.

“Kandidaten die bluffen”  

Er zijn veel onderzoeken gedaan naar CV-fraude. Het percentage van foute CV’s verschilt nogal, maar zeker de helft van de CV’s bevat (schoonheids)fouten. Eén op de vijf mensen liegt ook echt over zijn historie (Verhoeven, 2016).

De top 5 leugens:

  1. Functienaam
  2. Periode waarin er een opleiding werd gevolgd
  3. Periode dat de sollicitant ergens werkzaam was
  4. Niveau van opleiding
  5. Diploma’s

Bedenk eens voor jezelf hoe je het zou vinden als je erachter komt dat mensen tegen je liegen, dat wil je vast niet. Zou je diegene dan nog vertrouwen? Vertrouwen is in een werkrelatie nou eenmaal erg belangrijk, voor je samenwerking met collega’s en je werkgever.

Een klein leugentje kan grote gevolgen hebben. Vroeg of laat kan een werkgever er toch achter komen. Dit met gevolg; imagoschade, gezichtsverlies of zelfs ontslag. Wanneer recruiters leugens ontdekken op je CV tijdens de sollicitatieprocedure is de kans groot dat je kans op een baan direct is verkeken.

Ons advies: spreek de waarheid, hoe groot de verleiding om te liegen soms ook is. Eerlijkheid duurt het langst!

En hoe zit het bij jou? Hoe staat het met jouw CV?
Ben jij benieuwd hoe jouw CV overkomt? Grijp dan deze kans om je CV te laten bekijken en checken door onze recruiters! Soms kun je met kleine aanpassingen al veel beter overkomen op jouw nieuwe werkgever! Stuur je CV in, wij checken hem voor je en sturen je feedback via de mail of nemen de feedback persoonlijk met je door via videocall. Simple as that!

Wij weten als geen ander hoe het is om een sollicitatiegesprek te hebben, de zenuwen of spanning die daarbij komen kijken. Niet wetende of je CV professioneel of volledig genoeg is. Daarom willen wij jou graag een handje helpen, zodat jij vol zelfvertrouwen je volgende gesprek in kan gaan!

Wil jij meer weten over deze CV check? Stel je vraag of stuur gelijk je CV naar info@eqib.nl.

Op naar jouw nieuwe baan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Al bijna 20 jaar jouw HR Business Partner

Wil jij meer weten?

Neem contact met ons op.

Hengelo
Hazenweg 60
7556 BM Hengelo
Routebeschrijving
074 349 40 74

Deventer
Keulenstraat 21
7418 ET Deventer
Routebeschrijving
074 349 40 74

Zwolle
Grote Voort 207
8041 BK Zwolle
Routebeschrijving
074 349 40 74

Contact