Thuiswerken én een hittegolf

Thuiswerken en een hittegolf

Hoe houd jij je hoofd koel deze zomer?

Veel van jullie werken door de coronacrisis nog thuis of zijn meer thuis gaan werken. In maart heeft mijn collega Maaike nog tips gegeven over hoe je effectief thuis kan werken. Maar ondertussen is de temperatuur tropisch te noemen. Wist je dat wanneer de temperatuur binnen boven de 21 graden komt, je al last kunt krijgen van de warmte?

Voordat het kwik weer oploopt tot ongekende temperaturen, geef ik je graag een aantal tips om je goed voor te bereiden op de hitte en tijdens het thuiswerken je hoofd koel te houden!

1. Zoek een koel plekje
Natuurlijk heb je op zolder een mooi kantoorplekje ingericht, maar heel verstandig is het niet om daar nu te gaan werken. Zoek een koele plek op in huis, het liefst aan de kant waar overdag veel schaduw is en waar je ook fijn kan zitten. Werk, als dat mogelijk is, zoveel mogelijk vroeg op de dag. 

2. De zon buiten houden
Houd zoveel mogelijk de warmte buiten. Hoe? Doe ramen, gordijnen en rolluiken overdag dicht en doe ze pas in de avond en/of vroeg in de ochtend open als er een briesje staat. En laat het goed doorluchten. Een ventilator aanschaffen is ook een goed idee, het circuleren van lucht langs je lichaam zorgt ook voor afkoeling (mits de lucht niet tè warm is).

3. Kleding
Op je werk draag je toch vaak andere kleding dan thuis. Nu je vanuit huis werkt, kun je hier mooi gebruik van maken. Draag je meest comfortabele kleding, doe lekker je slippers en luchtige kleding aan. Als je dan toch een online meeting hebt, zorg dan dat je even iets nettere kleding bij de hand hebt. Maar die korte broek kan aanblijven! Die ziet niemand tijdens je meeting ;). 

4. Uitschakelen warmtebronnen
Lampen en apparatuur geven warmte af, ook je televisie die op ‘standby’ staat en je telefoon die aan de lader ligt. Schakel daarom zoveel mogelijk lampen en apparaten uit. Hoe minder warmtebronnen, hoe beter. En wist je dat een laptop op je schoot ook niet verkoelend werkt?

5. Drink voldoende
Eigenlijk iets dat je elke dag hoort te doen, maar vaak vergeet (tenminste ik wel): voldoende drinken. Op hete dagen is het aan te raden om een halve liter tot een liter water extra te drinken bovenop de normale 2 liter. Extra tip: zet een fles water naast je neer als je aan het werk bent.

6. Neem een voetenbad
Ja, je leest het goed een voetenbad. Doe je voeten lekker in een klein voetenbadje om te verkoelen. 

Ontdek wat voor jou het beste werkt! Laat in de comments weten wat jij doet om af te koelen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

1 reactie op “Thuiswerken én een hittegolf”

 1. Avatar

  Nog een goeie tip, te scharen onder het kopje ‘kleding’, is een koelvest. Deze koelt extra intens voor een ventilator en is dus een perfect product om je koel te houden tijdens het thuiswerken in de hitte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verwante artikelen van Thuiswerken én een hittegolf

Geen verwante artikelen
  Blijf op de hoogte wat er in en rondom Eqib gebeurt.
   *

  Wil jij meer weten?

  Neem contact met ons op.

  Deventer

  Keulenstraat 21
  7418 ET Deventer

  Routebeschrijving
  074 349 40 74

  Hengelo

  Hazenweg 60
  7556 BM Hengelo

  Routebeschrijving
  074 349 40 74

  Contact