TRAINEESHIPS

Als u als werkgever high potentials wilt binnenhalen of hebt binnengehaald, hoe gaat u daar vervolgens mee om? Hoe begeleid je deze talenten het beste om hun ontwikkeling te stimuleren?

Eqib kan u een traineeship programma aanbieden om het maximale te halen uit de high potentials zodat u als werkgever ook echt de toegevoegde waarde van hem/haar gaat ervaren in de organisatie. Nu en later.

Vaak zie je dat organisaties in de praktijk high potentials goed kunnen begeleiden als het gaat om werkinhoud. Maar de ontwikkeling van specifieke vaardigheden en/of competenties bij een individu vraagt toch om een andere benadering. Groei bij talent wordt gestimuleerd door individuen met specifieke opdrachten uit hun comfortzone te halen en daarmee het leereffect te vergroten.

Met de professionals in ons team, kunnen wij werkgevers hiermee ontzorgen. Op deze manier weet u aan het einde van een traineeship zeker dat u het maximale heeft geïnvesteerd in deze medewerker voor een optimaal resultaat, gericht op de toekomst. Ondertussen heeft u zich als werkgever of HR Manager gewoon kunnen focussen op uw kernactiviteiten.

Hoe doen wij dat nou, zo’n traineeship programma?
De trainee, die wij hebben geworven of die al bij u werkzaam is, staat centraal. Een traineeship start met een assessment, een “blauwdruk” van de persoon in kwestie. Daarmee kunnen wij analyseren welke ondersteuning vanuit Eqib gewenst is, om de ontwikkeling van deze high potential te stimuleren en faciliteren.  Samen met de werkgever en  de trainee wordt verder invulling aan het traineeship gegeven. We komen concreet tot een plan.

Onderdeel van dat plan is dan veelal ook:

  • Individuele coaching ter ontwikkeling van vaardigheden
  •  Vaardigheidstrainingen
  • Opdrachten in de praktijk om ontwikkeling te stimuleren
  • Doorlopen van meerdere functies binnen de organisatie
  • Voortgang metingen

De medewerker blijft, gedurende het traineeship onder begeleiding van Eqib.

Meer weten over de mogelijkheden of hierover een persoonlijk gesprek voeren? Neem dan contact op met Recruiter | Psycholoog Liselotte Kraanen.

Neem contact op met Eqib

Sparren over traineeship programma’s?

Liselotte Kraanen | Recruiter - Psycholoog

Onze Recruiter | Psycholoog Liselotte Kraanen denkt graag met u mee!