Waarom zou je zelf zoeken naar een nieuwe baan: de voordelen van een werving- en selectie bureau.

de voordelen van een werving- en selectie bureau.

Waarom zou je zelf zoeken naar een nieuwe baan? Dat is een vraag die ik mijzelf vaak stel. Als werkzoekende gebeurt het vaak dat je zelf op zoek gaat naar een passende functie, maar waarom zou je dat doen? Er zijn zoveel werving- en selectie bureaus die zich voor jou willen inzetten om jou op de beste plek te plaatsen. In dit artikel lees je alle voordelen van het inzetten van een werving- en selectie bureau in de zoektocht naar jouw droombaan!

Allereerst kost het oriënteren en zoeken naar passende vacatures erg veel tijd. Een werving- en selectie bureau neemt dit van je over: stel je weet niet goed wat je zoekt of er staat geen vacature online die jou aanspreekt, dan kun je een open sollicitatie doen. Wanneer je een open sollicitatie doet kom je in de database van het bureau te staan. Dit betekent dat wanneer er dan een vacature komt die past bij jouw competenties en interesses, jij naar voren komt en dus een berichtje kunt verwachten!

Heb je het liever wat persoonlijker, of heb je een vacature op de website gezien die je aanspreekt? Tijdens een persoonlijk gesprek vertel jij alles over jouw competenties, interesses en ambities. Misschien dat je twijfelt over de vacature of het bedrijf, de recruiter is beschikbaar om al jouw vragen te beantwoorden zodat jij met alle zekerheid op een eerste gesprek kan gaan.

Na jouw gesprek bij het werving- en selectie bureau kom je warm binnen in een bedrijf. Hoe bedoel je warm? Nou, naar aanleiding van jullie gesprek stelt de Recruiter jou voor bij het bedrijf. Hierin vertellen zij over jouw competenties, interesses en ambities maar ook over hoe jij bijvoorbeeld overkwam in het gesprek. Op deze manier kom je niet binnen als een cv, maar echt als persoon!

Persoonlijke begeleiding is iets waar je op kunt rekenen (oké eerlijk is eerlijk, niet bij alle bureau’s). Vanaf het moment dat je op gesprek gaat bij het bureau tot aan het moment dat je start en zelfs wanneer je al werkt, word je begeleid door de Recruiter. Je kunt vragen om advies, bijvoorbeeld: is mijn cv wel goed? Wat is de dresscode binnen het bedrijf? Hoe is de sfeer? Hierdoor kun jij met volle vertrouwen en goed voorbereid op eerste gesprek of naar jouw eerste werkdag! Maar daar houdt het niet op: Zelfs na jouw eerste werkdag blijven ze betrokken. Er wordt regelmatig contact met je opgenomen. Hierin kun je aangeven hoe het je bevalt en misschien zijn er wel zaken die je niet gelijk met je nieuwe werkgever wilt bespreken, dit kan je dan eventueel wel met de Recruiter doen of eerst met de recruiter bespreken en daarna met jouw nieuwe werkgever.

Nanda Jose close

Op zoek naar een nieuwe baan, maar wordt dit niet gewaardeerd door je huidige werkgever? Een werving- en selectie bureau geeft jou ook de mogelijkheid om je anoniem te oriënteren naar een baan. Je kunt met hen in gesprek en zij houden jou op de hoogte tijdens hun zoektocht naar jouw nieuwe baan. Hebben ze iets voor je gevonden? Dan nemen zij contact met je op.

Niet alle vacatures staan altijd online. Het komt vaak voor dat een Recruiter wordt gevraagd gericht op zoek te gaan naar kandidaten, dan te werven via een vacature. Het kan dus zo zijn dat jouw droombaan niet op het internet te vinden is. Ook heeft de Recruiter de mogelijkheid een functie te ‘creëren’ die misschien van tevoren niet bespreekbaar is. Een Recruiter kan voor jou dus echt het verschil maken in het vinden van jouw droombaan!

En last but not least. Ondanks dat zij al dit werk voor jou verrichten, zit je nergens aan vast. Je gaat direct op contract bij de werkgever, hoe fijn is dat?!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen verwante artikelen

  Al bijna 20 jaar jouw HR Business Partner

  Wil jij meer weten?

  Neem contact met ons op.

  Hengelo
  Hazenweg 60
  7556 BM Hengelo
  Routebeschrijving
  074 349 40 74

  Deventer
  Keulenstraat 21
  7418 ET Deventer
  Routebeschrijving
  074 349 40 74

  Zwolle
  Grote Voort 207
  8041 BK Zwolle
  Routebeschrijving
  074 349 40 74

  Contact