Een HR-visie die in de praktijk toegepast kan worden

In de huidige snel veranderende wereld volgen ontwikkelingen op de werkvloer elkaar in rap tempo op. Van AI en automatisering tot een grillige arbeidsmarkt: het is cruciaal voor organisaties om de juiste keuzes te maken. Een robuust HR-beleid, gebaseerd op een duidelijke visie, kan organisaties hierbij ondersteunen. Maar een visie en HR-beleid zijn alleen waardevol als deze ook in de praktijk toegepast kunnen worden.

Vaak worden er prachtige plannen op papier gezet en groots gepresenteerd. Maar zodra de realiteit weer begint, belanden deze mooie plannen vaak snel in de la. Hoe zorg je ervoor dat dit niet gebeurt?

Simpele en stapsgewijze aanpak

Begin simpel en werk stapsgewijs. Zorg dat je de visie van je organisatie duidelijk hebt, want dit is je startpunt. HR heeft verschillende facetten: van leren en ontwikkelen tot verzuim, van recruitment tot leiderschapsontwikkeling, van organisatieontwikkeling tot mobiliteit, vitaliteit en arbeidsrechtelijke zaken. Ontwikkel je HR-visie op basis van de bedrijfsvisie en vertaal dit naar alle facetten. Vergeet daarbij niet om te kijken naar zowel de behoeften van de organisatie als die van de medewerkers.

Realistische plannen en beloftes

Door dit goed te doen, zorg je ervoor dat wat je aan de buitenwereld en potentiële werknemers belooft, ook daadwerkelijk waargemaakt wordt. Dit geldt voor vóór aanvang van iemands dienstverband, gedurende hun tijd in dienst, en bij het vertrek uit je organisatie. Een duidelijke belofte, ook wel Employee Value Proposition (EVP) genoemd, kan je als organisatie onderscheiden, zolang deze belofte maar waargemaakt wordt in de praktijk. Dit is waar wij vaak zien dat het misgaat. Daarom staan wij voor realistische plannen en beloftes.

Ondersteuning bij HR-beleid

Wij helpen organisaties graag met het maken van uitvoerbare plannen. Door samen de juiste keuzes in het HR-beleid te maken, ondersteun je de hele organisatie. Wil je meer weten over wat zo’n traject inhoudt of wil je eens vrijblijvend sparren over jouw organisatie en situatie? Ons team van Eqib | Mens & Organisatie gaat graag het gesprek met je aan!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen verwante artikelen

  Al bijna 20 jaar jouw HR Business Partner

  Wil jij meer weten?

  Neem contact met ons op.

  Hengelo
  Hazenweg 60
  7556 BM Hengelo
  Routebeschrijving
  074 349 40 74

  Deventer
  Keulenstraat 21
  7418 ET Deventer
  Routebeschrijving
  074 349 40 74

  Zwolle
  Grote Voort 207
  8041 BK Zwolle
  Routebeschrijving
  074 349 40 74

  Contact