Solliciteren in tijden van Corona

Solliciteren

Sinds de komst van het Coronavirus ziet werken er opeens heel anders uit. Maar stilstaan doen wij niet bij Eqib! Solliciteren bij Eqib op die ene leuke vacature tijdens de Coronacrisis kan dus gewoon, maar hoe werkt dat eigenlijk? En wat betekent dat voor jouw sollicitatie?

Het kennismakingsgesprek

Het versturen van een sollicitatie gebeurt natuurlijk (bijna) altijd al online, daar verandert gelukkig niet veel aan. Via de website of diverse kanalen komen de sollicitaties binnen en deze worden uiteraard zo snel mogelijk behandeld, zoals altijd. Wat wél verandert, zijn de kennismakingsgesprekken. Normaal vinden deze altijd plaats bij ons op kantoor in Hengelo of Deventer met één van onze HR Business Partners, onder het genot van een goede kop koffie of thee. Omdat er geadviseerd wordt om dit zo min mogelijk te doen, hebben wij hierin alternatieven bedacht. Om de ‘sociale afstand’ te bewaren, maar The Human Factor wel aanwezig te laten zijn, zitten we nu niet fysiek, maar virtueel met jou om tafel! De lekkere kop koffie of thee moet je er in dit geval zelf even bij pakken ????. Het videogesprek vindt bij voorkeur plaats via Microsoft Teams, maar ook hier zijn wij flexibel in. Dit kan bijvoorbeeld ook via Skype of FaceTime. Met elkaar vinden we een weg, om de virtuele setting te laten plaats vinden. Het doel is uiteindelijk om kennis met elkaar te maken, om jou, als sollicitant, beter te leren kennen & er met elkaar voor te zorgen dat wij iets voor jou kunnen betekenen en helpen, ook in deze tijd! Wil jij je voorbereiden op het solliciteren via videobellen? Lees dan de eerder geschreven blog met 12 tips van mijn collega Marije Benjamins.

Op gesprek bij de organisatie

Zijn jij en onze HR Business Partner beiden enthousiast over de mogelijkheid die zich voor jou voordoet? Dan gaan we verder! Wij denken niet alleen mee met de kandidaat, maar ook met mogelijkheden voor de klant om de sollicitatieprocedure gewoon door te laten gaan. Het vervolggesprek met de desbetreffende organisatie kan uiteraard ook middels een videogesprek plaats vinden. Maar is de wens aanwezig om toch liever een persoonlijke ontmoeting te organiseren, dan kijken wij op maat mee op welke manier dit veilig en verantwoord kan gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling (uiteraard wordt dan de 1,5 meter gehanteerd) in de frisse buitenlucht met de heerlijke voorjaarszon!

Hoe krijgen we jouw talenten goed in beeld?

Zijn alle sollicitatiegesprekken goed verlopen? Dan volgt er een assessment of TMA (Talent Motivatie Analyse). Ook hier zijn alternatieve en creatieve manieren op bedacht. Het invullen van de TMA gebeurt altijd online, maar nu vindt ook de terugkoppeling van de uitkomsten via een videogesprek plaats. Voorafgaand krijg jij de analyse teruggestuurd en er wordt ruimschoots tijd ingepland met een TMA Professional om het toe te lichten. Ook de terugkoppeling richting de organisatie gebeurt virtueel, super gemakkelijk! Op deze manier kunnen jouw talenten & onderliggende drijfveren gewoon onderzocht worden.

We zijn er bijna!

De sollicitatieprocedure is bijna afgerond en alleen het arbeidsvoorwaardelijke gesprek laat nog op zich wachten. De organisatie kan de arbeidsvoorwaarden toesturen en telefonisch met jou doorspreken. Maar de officiële krabbel moet uiteraard vanuit beide partijen ook gezet worden. De ouderwetse mogelijkheid per post is er natuurlijk altijd, maar ook hier zijn alternatieven om dit face-to-face te laten plaats vinden. Het eerste lumineuze idee heeft zich reeds voorgedaan: het tekenmoment op een carpoolplaats tussen kandidaat & (nieuwe) werkgever! Wat worden we creatief in deze tijden!

Dus wij staan, op gepaste afstand ????, voor jou klaar! Heb jij vragen? Wij zijn altijd bereikbaar: bellen, mailen, FaceTimen of skypen… Alles kan, we helpen je graag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen verwante artikelen

  Al bijna 20 jaar jouw HR Business Partner

  Wil jij meer weten?

  Neem contact met ons op.

  Hengelo
  Hazenweg 60
  7556 BM Hengelo
  Routebeschrijving
  074 349 40 74

  Deventer
  Keulenstraat 21
  7418 ET Deventer
  Routebeschrijving
  074 349 40 74

  Zwolle
  Grote Voort 207
  8041 BK Zwolle
  Routebeschrijving
  074 349 40 74

  Contact